Kesko Racing Team

Kesko Racing Team uzavrel sezónu na KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018

Juraj Keszi, Kamil Švec, František Fusko a David Derďák. Štvorica jazdcov Kesko Racing Teamu, ktorá sa predstavila na „domácom“ podujatí KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018.

Kesko Racing Team

Ak hovoríme o „domácom“ podujatí pre Kesko Racing Team, nemyslíme tým, že by sa KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018 konalo v Rožňave, či jeho okolí. Samozrejme podujatie sa konalo už po deviatykrát na Slovakia Ringu, ale už tretíkrát v rade s podporou a bytostne späté s Kesko Racing Teamom.

„Som rád, že sme mohli tomuto veľmi krásnemu a dobrému podujatiu zase pomôcť. Stačí sa pozrieť na to, koľko súťažiacich tu tento rok je, pričom každým rokom ich počet stúpa. Ja som rád, že sa nám to spoločnými silami darí a určite, ak to bude možné, v podpore Auto Show zotrváme. Je tu množstvo ľudí, partnerov, kamarátov a ja som rád. Na Slovakia Ringu je krásna trať, na ktorej vieme naozaj bojovať aj s časom, ale aj predvádzať divákom naše jazdecké umenie. Som rád, že takéto podujatie na Slovensku máme,“ povedal úvodom Juraj Keszi, šéf Kesko Racing Teamu.

Ako sa na správneho hlavného partnera podujatia patrí, Kesko Racing team predstavil v rámci KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018 hneď štvoricu jazdcov a tri súťažné vozidlá. Spomedzi nich sa najlepšie darilo Kamilovi a Dušanovi Švecovým, čiže synovi na mieste jazdca a otcovi na mieste spolujazdca, ktorí svoju Hondu Civic TypeR doviezli na prvom mieste v triede 8.

Kesko Racing Team

„Som rád, že sme sa na Auto Show mohli opäť zúčastniť. Najskôr som si myslel, že dvojicu súťažných jázd ako sa hovorí „predám“, ale keď som zistil, že máme po prvej jazde náskok sekundu, nedalo mi a musel som pridávať. V poslednej exhibičnej jazde sme si to poriadne užili,“ zhodnotil čerstvý slovenský majster v triede 8, Kamil Švec.

V prípade Fera Fuska so Seatom Leon TDi to bolo o trochu iné. Ten sa zabával počas celých dvoch dní a na dosahované časy vôbec nepozeral.

„Auto Show má byť o zábave, tak ja sa zabávam. V piatok sme povozili množstvo známych a partnerov tímu, v sobotu sme si užili nielen súťaž, ale aj exhibíciu. Som spokojný, takáto by mala byť každá súťaž,“ doplnil Fero Fusko.

Na druhom vozidle Seat Leon TDi Kesko racing teamu sa pôvodne mala striedať dvojica jazdcov a to, Juraj Keszi a benjamínek tímu, David Derďák. V piatok všetko fungovalo podľa plánu, v sobotu v priebehu tesne pred štartom požiadal Juraj Keszi o možnosť, že by aj jeho súťažné jazdy absolvoval Dado. Dôvodom boli zdravotné problémy Juraja Kesziho. Po dohode s organizátorom sa tak aj stalo, pričom Dado Derďák absolvoval jednu jazdu pod menom Juraja Kesziho a druhú pod svojim. Prvým dôvodom bola nemožnosť na poslednú chvíľu zmeniť údaje v štartovej listine a druhým, že na podujatí sa nebojovalo o žiadne body, tak sa organizátor rozhodol nemeniť údaje počas už rozbehnutej súťaže.

Kesko Racing Team

„Necítil som sa dobre, tak som o zmenu písomne požiadal organizátora a RŠK spoločne s riaditeľom podujatia nám túto zmenu umožnili. Aké však bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že vlastne David v úlohe Kesziho „naložil“ sám sebe v dvoch súťažných jazdách takmer minútu. Dobre sme sa na tom v tíme zabavili,“ spresnil Juraj Keszi.

David Derďák si tak v rámci Auto Show prvýkrát vyskúšal ako funguje Seat Leon TDi a navyše odjazdil dvojnásobný počet kilometrov.

„Ďakujem Ďurimu za túto možnosť, musím povedať, že Seat funguje výborne. A to, že som si dokázal „naložiť“ sám sebe, tak tomu vôbec nerozumiem. Viem iba to, že ako Keszi sa mi išlo lepšie, ale prečo, to netuším,“ doplnil Davi Derďák.

Záverečné slovo si nakoniec predsa ešte zobral šéf Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi: „Musím povedať, že podujatie KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018 bolo naozaj vydarené. Vyšlo všetko tak ako sme si naplánovali, dokonca aj počasie bolo najlepšie z doterajších deviatich ročníkov. Povozili a pohostili sme množstvo našich obchodných partnerov, zabavili sme sa nielen my, ale aj oni a už sa nevieme dočkať kedy bude jubilejný, desiaty ročník tejto súťaže.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár