LAMA RACING

LAMA RACING – Hra pneumatík

Uplynulý víkend sa v Slušoviciach uzatvárala rely sezóna tradičnou Mikulášskou Rally, na štarte ktorej bol aj dubnický tím LAMA RACING s posádkou Braňo Mičko a Marek Podobník.

LAMA RACING

„Zasa som sa niečo naučil,“ konštatoval Braňo Mičko po absolvovaní Mikulášskej súťaže v Slušoviciach. „Bol to vlastne iba môj druhý štart na rely aute v rely súťaži a ukázalo sa, že veľmi cenný. Čo to o práci s pneumatikami som sa už naučil na pretekoch do vrchu, no teraz to bola výborná škola. Podmienky boli náročnejšie a bolo treba správne zvoliť obutie.“

V Slušoviciach sa jazdilo trikrát okolo dostihového štadióna a dvakrát na klasickej rýchlostnej skúške. „Na prvý pohľad vyzeral okruh veľmi jednoducho, no vzhľadom na mokro sa poriadne šmýkalo. Prvú sekciu som odjazdil na mokrých gumách. Okolo štadióna však boli rôzne skoky a pätníky na ktorých som mokré gumy poškodil. Bál som sa, aby som v ďalšej jazde nedostal defekt, tak sme do druhej sekcie zvolili Hankook 01. Predsalen majú spevnené boky a môžem na nich viac katovať. To sa však ukázalo ako nesprávne riešenie. Tieto gumy v týchto podmienkach vôbec nedržali a mal som problém udržať sa na trati,“ vysvetľuje Dubničan, ktorý v druhej sekcii zajazdil vďaka zlej voľbe pneumatík horšie časy, ako v prvej sekcii.

LAMA RACING

Posledná tretie sekcia bola finálová ereska okolo štadióna na ktorú sa posádka dubnického LAMA RACING tímu radšej vrátila na mokré gumy. „Zariskoval som, že gumy niekde roztrhnem, no na mokrých sa išlo oveľa lepšie. Auto sedelo a to už sme si poriadne užili. Úplne iná jazda,“ konštatoval Braňo Mičko, ktorý si v Slušoviciach musel zaplatiť nováčikovskú daň. Napriek tomu sa však posádka Branislav Mičko a Marek Podobník (Mitshubishi Lancer) v konkurencii cez sedemdesiat štartujúcich posádok nestratila. „Nejazdili sme na výsledok, ale chceli sme sa zabaviť a znova sa niečo naučiť. Bolo to náročné, no naozaj veľmi užitočné. Veľmi ma tiež potešilo, koľko divákov sa prišlo na súťaž pozrieť. Atmosféra bola úžasná. Organizátori pripravili pekné podujatie.“

Pre Braňa Mička bol štart na Mikuláš Rally v Slušoviciach tohtoročným posledným. „Bol to pre mňa veľmi dôležitý rok. Všetko bolo pre mňa úplne nové. Musel som sa veľa vecí naučiť,“ obzerá sa spätne za práve skončenou sezónou 2018 Dubničan. „Bolo to ťažké, no napriek tomuto všetkému som mal z môjho pretekania radosť a môžem sezónu hodnotiť veľmi pozitívne. Mám pred sebou ešte veľa, veľa práca na zlepšení sa, no je to o to zaujímavejšie a motivujúcejšie. Priznám sa, že som ešte nepremýšľal presne o tom, ako bude vyzerať moja nasledujúca sezóna, no určite by som veľmi rád chcel znova súťažiť. Skôr, než skončíme tento rok, chcem sa ešte poďakovať všetkým, ktorí mi v priebehu tohto môjho premiérového roka za volantom pretekárskeho auta držali palce, pomáhali mi a podporovali ma. Naozaj to pre mňa veľa znamenalo a všetkým vám patrí moje veľké ĎAKUJEM,“ uzavrel úprimnými slovami svoj štart v Slušoviciach, ale aj celej sezóny, dubnický talent.

LAMA RACING

O tom, že jeho sezóna bola naozaj úspešná svedčí aj to, že rovno po skončení súťaže v Slušoviciach sa presúval na gala večer do Dunajskej Stredy, kde si prevzal pohár za titul druhého vicemajstra Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu (PAV) v Skupine N.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár