LAMA RACING

LAMA RACING – Premiérový štart Mička na „Valaške“

O mesiac skôr, ako odštartuje slovenský kopcový šampionát, vyrazí koncom marca do svojej premiérovej rely sezóny dubnický tím LAMA RACING. Pravý krst ohňom ich čaká na náročnom 38.ročníku Kowax Valašská Rally ValMez 2019, ktorý je súbežne úvodným podnikom slovenského aj českého národného šampionátu.

LAMA RACING

Po vlaňajšej úspešnej sezóne na kopcoch nadobudla vášeň Braňa Mička nový rozmer a ešte v závere roka 2018 si skúsil „zopár kilometrov“ v rely režime. Talentovaný Dubničan veľmi rýchlo pochopil základné rozdiely a okamžite ich prijal ako svoju ďalšiu výzvu. A tak ako vždy, aj teraz k tomu pristupuje s plným nasadením a veľkým srdcom.

„Vyštartovať do súťaže, kde sa jazdí 160 ostrých kilometrov je úplne iná káva, než niekoľkokilometrový úsek do kopca,“ uvedomuje si Mičko. „Počas zimnej prestávky sme sa síce v tíme poctivo pripravovali na túto novú výzvu, no nebudem tajiť, že máme pred svojim premiérovým štartom pokorný rešpekt. A to nevravím o tom, že budeme vlastne súťažiť proti takým veľkým hviezdam, akými sú Jan Kopecký, Václav Pech, či Martin Koči. Veľmi sa na to teším a pristupujeme k tomu s plnou vážnosťou.“

LAMA RACING tím sa na novú súťažnú sezónu vyzbrojil novým autom Mitsubishi Lancer s ktorým bude štartovať v silno obsadenej triede 3. Súperom mu znova bude skúsený Tomáš Konečný, s ktorým vlani Mičko zviedol nádherný súboj o titul vicemajstra republiky na kopcoch. „Myslím si, že v našej triede je Tomáš favoritom na titul. Uvedomujem si, že má dlhoročné skúsenosti na súťažiach a tu sa budem od neho skôr učiť, než mu kradnúť body. V automobilovom športe človek síce nikdy dopredu nevie, no otvorene priznávam, že v tejto premiérovej rely sezóne pred seba vôbec nekladieme rebríčkové ambície a chceme sa čo najviac naučiť a odjazdiť čo najviac súťažných kilometrov.“

LAMA RACING

Ako spolujazdec vedľa Braňa Mička do sezóny 2019 vyštartuje Peter Baran. Obaja majú v pláne pricestovať do dejiska úvodného podniku už v stredu, aby sa spolu mohli čo najlepšie zoznámili s množstvom ostrých kilometrov (160), ktoré na posádky usporiadatelia pripravili. Štart súťaže je naplánovaný už na piatkový podvečer, kedy po slávnostnom predstavení sa v centre Valašského Meziříčí, posádky vyrazia na divácky obľúbený mestský okruh. „Ide sa už za tmy a to bude pre mňa úplná premiéra. V takýchto podmienkach som ešte nesúťažil,“ priznáva Braňo Mičko.

„Valaška“, ako súťaž prezývajú, je rozdelená do dvoch etáp. Po piatkovom večernom prológu prvá etapa pokračuje v sobotu náročnou sedmičkou úsekov, kde usporiadatelia upozorňujú najme na tretiu sekciu (sobota popoludní). Bude to najdlhší úsek bez možnosti servisu, čo môže byť pre niektoré posádky náročné a zradné. V nedeľu potom úvodná súťaž sezóny vrcholí šesticou meraných eresiek, ktoré sú síce o tretinu kratšie, ako tie v sobotu, no nie menej náročné. V cieli sa posádky očakávajú v nedeľu 31.marca 2019, približne o 15.30 miestneho času (pozn.: zo soboty na nedeľu sa posúva čas). Úplne na záver si ešte pripomeňme, že pre slovenský rely šampionát sa budú obidva súťažne dni bodovať osobitne.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Lama Racing

Pridaj komentár