STING Motorsport

Veľká valašská výzva STING Motorsportu

Pre obe súťažné posádky popradského tímu STING Motorsport je úvodný podnik MSR 2019 vo Valašskom Meziříčí veľkou neznámou. Tibor Kovács a Richard Čech sa však pripravili, ako najlepšie vedeli.

STING Motorsport

STING Motorsport sa vlani vrátil po niekoľkých rokoch znova na štartovú listinu slovenskej rely. Naplánovaný reštart však nevyšiel celkom podľa očakávania, keď do sezóny napokon mohol vyštartovať iba Tibor Kovács. V novej sezóne 2019 už nič nebráni tomu, aby sa k tímu naplno pripojil aj Richard Čech a pre oboch je nový rok plný nových očakávaní a výziev. „Vlani som mal dva týždne pred úvodným podnikom v Prešove nehodu a Tibor tak vyštartoval do sezóny sám,“ vysvetľuje Richard Čech, ktorý spolu s otcom Róbertom Čechom osedlali teraz Ford Fiestu R5 a vytvorili novú ambicióznu posádku v triede 2.

„V takomto silnom aute sme ešte neštartovali a preto vstupujeme na horúcu pôdu MSR s patričným rešpektom,“ priznáva Rišo. „Výsledky? O tých nerozmýšľame. Chceli by sme v tejto sezóne získať čo najviac skúseností a zvyknúť si na nové auto. Chceme si to užiť a nestresovať sa nejakým tlakom. Potom uvidíme, ako to dopadne.“ Čechovci stoja skromne nohami na zemi a to isté sa dá pokojne povedať aj o Tiborovi Kovácsovi.

Kovács si pre nasledujúcu sezónu našiel nového spolujazdca, ktorým bude Peter Dovalovský. Auto je síce na prvý pohľad rovnaký „Myšiak“ Mitsubishi Lancer EvoIV, s ktorým Tibor štartoval vlani, no tentoraz na ňom využili minuloročné skúsenosti. „Evo šestka nemá toľko elektroniky, ako modernejšie deviatky. Ovláda sa tuhšie, no výkonnostne príliš nezaostáva. Vlani sme sa o aute veľa naučili a preto sme sa teraz vedeli pohrať s nastavením. Urobili sme veľa zmien a zdá sa, že auto je oveľa priateľskejšie. Som naozaj zvedavý, ako sa to odrazí na ostrej súťaži,“ vraví Tibor Kovács.

STING Motorsport

Ani Kovács, ani Čech však ešte na „Valaške“ neštartovali. „Počuli sme, že je to jedna z najnáročnejších súťaží,“ vraví Richard. „Striedajú sa tam povrchy a na slovenské pomery je náročná aj dĺžka súťaže.“ Poctivá príprava oboch posádok začala už študovaním máp a itinerára. Samozrejme, že využili aj dostupné on-boardy. „Na Morave som vlani jazdil Hustopeče, no Valaška je zasa niečím iná. Tak nám držte palce,“ dodáva Tibor, ktorý bude bojovať o body v triede 3.

Súťaž vo Valašskom Meziříčí otvára sezónu MSR a hneď sa ponúka možnosť dvojnásobných bodov, keďže obidva súťažné dni sa pre slovenský šampionát bodujú osobitne. Tím odchádza do dejiska súťaže už v stredu, aby vo štvrtok mohol absolvovať obhliadky tratí a v piatok sa sebavedomo postavil na slávnostnú rampu na námestí vo Valašskom Meziříčí (17.00 SEČ). Po piatkovom večernom prológu čaká v sobotu na súťažné posádky porcia takmer sto meraných kilometrov (sedem úsekov). V nedeľu súťaž pokračuje druhou etapou, kde „zvyšných“ 65 kilometrov (šesť úsekov) uzatvára cieľová rampa o 15.30 hod.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár