Kamiro Racing

Kamiro Racing – nováčik slovenskej rally scény

Slovenská rally scéna sa pomaly, ale iste rozrastá. Dôkazom je aj vznik Kamiro Racing Teamu, ktorý sa premiérovo predstaví už o pár dní vo Valašskom Meziříčí.

Kamiro Racing

Sezóna Majstrovstiev Slovenska v rally 2019 odštartuje už o zopár dní do novej sezóny. O tom, že slovenský rally nováčik, ktorého premiéra čaká práve na úvodnom podujatí majstrovstiev predpovedá, že nováčik nemá záujem hrať v záplave iných súťažných tímov „druhé husle“. Kamiro Racing totiž svoje sily spojí už v rámci 38. Kowax Valašská Rally 2019 s českým skúseným rally jazdcom, Karlom Trněným. Ten navyše z už klasickej Škody Fabia WRC presadne do podstatne novšej techniky, Fordu Fiesta R5. Spoločnosť v spomínanom vozidle bude Karlovi, počas 38. Kowax Valašská Rally 2019, robiť ostrieľaný spolujazdec Václav Pritzl.

„Musím povedať, že ma dôvera nového Kamiro Racing Teamu naozaj potešila. Valašskej Rally som sa už zúčastnil veľakrát, pričom dvakrát sa mi podarilo toto podujatie absolútne vyhrať. Najskôr to bolo v roku 2007 v spolupráci s Václavom Pritzlom, mojim aktuálnym spolujazdcom a rovnakého výsledku sa mi podarilo dosiahnuť aj v roku 2014. V tomto prípade to bolo spolu so slovenským spolujazdcom Pavlom Kušnierom. Vieme čo nás na tejto súťaži čaká, no zároveň vieme aj to, že to určite nebude ľahké. Na štart sa totiž iba v našej triede postaví proti sebe celkovo dvadsaťšesť vozidiel špecifikácie R5 na čele s továrenským tímom. Som rád, že sa tu zíde takáto veľká konkurencia, to nás dokáže vyburcovať k najlepším výkonom. Bude to zaujímavé a určite sa bude bojovať o desatinky sekúnd, čo je super. Čo sa týka súbojov, bojovať budeme o body do seriálu FIA ERT, ale aj v rámci slovenských, či českých majstrovstiev a Valašsko-Tatranského Pohára. Rád by som sa ešte raz poďakoval Kamiro Racing Teamu za dôveru,“ povedal Karel Trněný.

Kamiro Racing

Pri pohľade na plány Kamiro Racing Teamu, v spolupráci s Karlom Trněným by sa mal tím predstaviť v priebehu sezóny 2019 v rámci slovenského a českého rally šampionátu. V prípade vybraných podujatí zaradených do seriálu FIA ERC by sa mal predstaviť za volantom Kamiro Racing Teamu Tomáš Kukučka.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár