RUFA SPORT

RUFA SPORT Team vo Valmeze zahájil sezónu 2019

Slovenský RUFA SPORT Team odštartoval sezónu na 38. Kowax Valašská Rally 2019 ôsmym miestom absolútneho poradia, pričom na štarte sa stretla nesmierne silná konkurencia z celého bývalého Československa, vrátane továrenského tímu.

RUFA SPORT

RUFA SPORT s posádkou Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel a vozidlom Škoda Fabia R5 sa zameral predovšetkým na Majstrovstvá Slovenska v rally 2019, pričom mu v rámci ich úvodného podujatia sezóny patrilo jedno druhé a jedno tretie miesto absolútneho poradia.

Rovnako ako v minulých sezónach, aj v tej aktuálnej, súťažné posádky zaradené do slovenského rally šampionátu bodujú samostatne podľa jednotlivých súťažných dní. V rámci úvodného podujatia sezóny, čiže 38. Kowax Valašskej Rally 2019, boli súťažné dni dva, čiže aj počet bodov bol dvojitý. To bol dôvod prečo hovoríme, že Grzegorz s Jakubom vybojovali na jednej súťaži striebro, aj bronz.

„Bola to krásna súťaž, jazdilo sa veľmi rýchle, bolo tu veľa technických miest, kde bolo treba dávať veľký pozor. S umiestnením som spokojný. Bola to moja prvá súťaž v sezóne a na jej začiatku som bol dosť stvrdnutý. Špička išla naozaj veľmi rýchle, ja sa budem musieť do Rally Tatry poriadne rozbehnúť a zrýchliť. Do slovenského šampionátu sme získali štyridsaťšesť bodov, patrí nám druhá priečka v priebežnom absolútnom poradí, čo nie je zlé. Myslím, že to bude nádherná, ale aj poriadne napínavá sezóna,“ zhodnotil Grzegorz Grzyb po úvodnom podujatí slovenského rally šampionátu.

RUFA SPORT

Rovnako s úvodným podujatím sezóny bol spokojný aj manažér slovenského RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „Druhé a tretie miesto v slovenskom šampionáte na začiatok sezóny nie je zlé a ja som spokojný. V priebežnom absolútnom poradí našej súťažnej posádke patrí bodovo druhé miesto čo tiež nie je zlé. Musíme sa skvalitniť a zrýchliť. Sezóna sa iba rozbieha a nás čaká ešte dlhá cesta do finále. Rád by som poďakoval MM Rally Teamu a iným za perfektnú prípravu vozidla Škoda Fabia R5 a samozrejme partnerom tímu.“

O tom, kde a kedy sa slovenský RUFA SPORT Team a jeho posádka Grzegorz Grzyb a Jakub Wróbel na rally tratiach opäť predstaví, vás samozrejme budeme informovať. Jedno je isté, slovenský rally šampionát pokračuje druhým kolom počas prvého májového víkendu v Poprade na Rally Tatry.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár