Kesko Racing

Kesko Racing Team má pred sebou premiéru v Rechbergu

Napriek faktu, že už niekoľko rokov štartuje slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu na kopci v rakúskom Rechbergu, Kesko Racing Team a jeho jazdci tu ešte nikdy nejazdili. Teraz sa všetko zmení a na štart pretekov sa postaví hneď dvojica z nich.

Kesko Racing

48. Internationales Rechbergrennen „Hill Climb Grand Prix of Austria“ 2019 odštartuje novú sériu kopcových pretekov nielen v rožňavskom Kesko Racing Teame, ale aj Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019. Ak vezmeme v úvahu, že práve Rechberg je aj druhým podujatím tohtoročného seriálu FIA European Hill Climb Championship s viac ako dvestopäťdesiat štartujúcich jazdcov, pre Fera Fuska, ale aj Davida Derďáka to bude jedno z najväčších podujatí na akom kedy štartovali.

„Určite to pre mňa bude niečo nové. Nová trať, nové podmienky, nové priestory na servis, proste všetko úplne nové. Ale som na to veľmi zvedavý. Aby som pravdu povedal, trať som zatiaľ mal možnosť vidieť iba z onboardov, ale vyzerá zaujímavá, s dobrým asfaltom. Bude to pre mňa nová výzva a ja sa na ňu už teším,“ povedal vlaňajší slovenský majster Fero Fusko.

„Tak ako povedal Fero, aj pre mňa to bude novinka. Absolvoval som totiž pri svojej vlaňajšej kopcovej premiére všetky podujatia zaradené do slovenského kopcového kalendára, iba Rechberg nie. Ale mám rád výzvy a určite sa mi podarí aj s touto zdarne popasovať. Navyše som zvedavý ako bude fungovať môj nový motor v Škode Fabia,“ doplnil David Derďák, vlaňajší víťaz triedy E1 do 1,4 litra.

Kesko Racing

Samozrejme štart jazdeckej dvojice schválil aj manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi: „Som rád, že naši dvaja jazdci sa už nebudú hrať iba na domácom piesočku, ale vyrazia aj do sveta, veď náš tím má aj rakúskych partnerov, čiže sa patrí predviesť sa aj na ich domácej pôde. Verím tomu, že pre oboch dopadnú preteky na výbornú.“

Podujatie 48. Internationales Rechbergrennen „Hill Climb Grand Prix of Austria“ 2019 odštartuje v dňoch 27.- 28. 4. 2019 v rakúskom meste Tulwitz, pričom všetkých jazdcov čaká v sobotu (27.4.2019) dvojica tréningových jázd a v nedeľu (28.4.2019) dvojica súťažných, ktoré rozhodnú o konečnom poradí.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár