LAMA RACING

LAMA RACING – Traja mušketieri vo farbách LAMA Racing

Aj tento rok slovenskú kopcovú sezónu MSR PAV otvára obľúbený rakúsky podnik v Rechbergu. Dubnický tím LAMA RACING už nie je nováčikom a nasadzuje hneď tri súťažné autá.

LAMA RACING

„Práve v Rechbergu som takto pred rokom vkročil na úplne neznámu pôdu automobilových pretekov a na tie vzrušujúce okamihy celý život nezabudnem. Preteky som síce nedokončil, no atmosféra bola fantastická a veľmi rád sa sem budem stále vracať,“ s úsmevom vraví Braňo Mičko. Dubničan vlani preletel kopcovou sezónou ako meteor a skončil až na treťom mieste v absolútnom poradí. Výsledok povzbudil veľké srdce pretekára a Mičko do svojej druhej sezóny už vstupuje ako šéf tímu, ktorý nasadí hneď tri autá do Majstrovstiev Slovenska automobilov do vrchu.

V prvom aute bude sedieť sám Braňo, ktorý sa pokúsi nadviazať na vlaňajší úspešný debut v Skupine N, keď štartuje na Mitsubishi Lancer EVO IX. Druhým pretekárom bude Marek Húska, ktorý už vlani dostal možnosť vyskúšať si to na poslednom podujatí sezóny. Jeho športovým náradím bude Škoda Felicia Skupiny E1 do 2000 ccm. Najnovšou akvizíciou tímu je potom Čech František Ančík z Kunovíce, ktorý s BMW E36 bude reprezentovať farby LAMA RACING tímu v Skupina E1 nad +2000 ccm.

„Je to ďalšie splnenie malého sna, keď sa nám podarilo poskladať štandardný tím pre celú kopcovú sezónu,“ raduje sa pozitívne naladený šéf tímu Braňo Mičko. „V trojici sa bude ťahať lepšie a všetci v tíme sa tešíme nové výzvy a spoločné zážitky.“ Mičko okrem toho sám štartuje aj v slovenskej rely sezóne, ktorá pred mesiacom odštartovala vo Valašskom Meziříčí. „Cieľom bolo zoznámiť sa novou technikou a pripraviť sa na ostrý štart sezóny, ktorý na nás čaká práve teraz,“ konštatuje Dubničan. Práve Rechbergom totiž začína séria troch víkendov, kde sa dve kopcové podujatia striedajú s druhým podnikom MSR rely. „Týždeň po Rechbergu nás čaká náročná Rally Tatry, no a hneď potom zasa druhý podnik kopcovej sezóny v poľskej Zaluži. To znamená náročnú logistiku a pre mňa zmenu nastavenia celého auta z kopca na rely a naspäť,“ vysvetľuje Braňo Mičko. „Toto je však ten pravý pretekársky život a celý LAMA RACING tím sa už v vzrušenom očakávaní na to tešíme.“

LAMA RACING

Pozrime sa však teraz, čo na tím čaká v Rechbergu. „Je to naozaj krásna trať, kde sa striedajú veľmi rýchle úseky s pomalými pasážami. Preteky sa tešia veľkému diváckemu nadšeniu a počas celého víkendu tam panuje pekná atmosféra. Aj preto sa už neviem dočkať štartu. Hlavne však, aby nám nezapršalo,“ verí meteorológom Dubničan.

Tím LAMA RACING odchádza do Rakúska vo štvrtok podvečer. V piatok sú na programe administratívne a technické preberania. V sobotu potom o deviatej dopoludnia štartuje prvá z troch tréningových jázd. V nedeľu sú na programe dve súťažné jazdy. Ako sa dubnickému tímu darilo sa dozvieme približne o sedemnástej popoludní, keď je naplánované vyhlasovanie víťazov.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár