Kamiro Racing

Kamiro Racing Team sa predstaví na Rallye Tatry v Poprade

Po veľmi krátkom účinkovaní v rámci Rallye Šumava sa na štart najstaršej slovenskej rally súťaže postaví aj slovenský Kamiro Racing Team s českou posádkou Karel Trněný a Václav Pritzl.

Kamiro Racing

Nová technika v podobe vozidla Ford Fiesta R5, s ktorým Trněný a Kamiro Racing Team spoločne absolvovali už dve súťaže, bude jedným z deviatich vozidiel najnovšej špecifikácie R5, ktoré budú mať fanúšikovia rally súťaží v Poprade a jeho okolí možnosť na trati sledovať. Ak vezmeme však v úvahu celkový počet prihlásených, ktorý dosiahol až na číslo 74, je jasné, že počas víkendu sa pod tatranskými končiarmi nebude nudiť ani jeden priaznivec rally súťaží. Podstatné je to, aby si fanúšikovia slovenského Kamiro Racing Teamu zapamätali štartové číslo 11. Práve to totiž bude „zdobiť“ Ford Fiesta R5 v ktorého útrobách sa bude skrývať Karel Trněný a Václav Pritzl.

„Myslím, že tohtoročné Rallye Tatry bude poriadne náročná súťaž, kde sa opäť po roku zíde výborná konkurencia. Náročná bude hlavne z dôvodu, že organizátor zaradil do tejto súťaže nové rýchlostné skúšky. Teda nie celkom nové, skôr staronové, akurát sa nedeľné úseky na rally súťaž nepoužívali viac ako dvadsať rokov. My sa tešíme hlavne na ďalšiu poriadnu porciu kilometrov s našim Fordom Fiesta R5, s ktorým sa spoločne ešte zžívame. Verím, že nám šťastie bude priať a spoločne s Václavom a Kamiro Racing Teamom sa vidíme aj na cieľovej rampe,“ zhodnotil Karel Trněný pred 46. Rallye Tatry 2019.

Kamiro Racing

Pri pohľade do časového harmonogramu 45. Rallye Tatry 2019 treba povedať, že táto súťaž nebude náročná iba pre súťažné posádky, ale aj pre ich fanúšikov. Súťaž totiž divácky odštartuje už v piatok podvečer predstavením súťažiacich na štartovej rampe. Na sobotu predpoludnie je pripravený shakedown, kde budú mať súťažné posádky poslednú možnosť v ostrom tempe otestovať svoje vozidlá, prípadne urobiť na nich ešte posledné nastavenia. Následne od 13-tej hodiny štartuje súťaž naostro výjazdom zo servisnej zóny. Počas sobotného popoludnia večera čaká na posádky sedem náročných rýchlostných skúšok vrátane mestského okruhu. Na nedeľu pripravil organizátor druhú etapu súťaže, kde je plánovaných ďalších päť rýchlostných skúšok a následne cieľ súťaže, ktorý by mal byť od 16:30 hodiny.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár