Kesko Racing

Kesko Racing sa predstaví v trojici na 46. Rallye Tatry 2019

Viac ako sedemdesiat súťažných posádok, medzi nimi aj tri súťažné posádky Kesko Racing Teamu, z toho jedna s novinkou v podobe Peugeotu 208 R2. Aj taká bude nadchádzajúca 46. Rallye Tatry 2019 v Poprade.

Kesko Racing Team

Dvojicu vozidiel Seat Leon TDi mali fanúšikovia rally športu možnosť sledovať už na prvom podujatí seriálu Majstrovstvá Slovenska v rally 2019, ktoré sa konalo vo Valašskom Meziříčí. V ich útrobách bojovali dve posádky v zložení Fero Fusko – Štefan Tőkőli a Ján Šustek s Erikou Románovou.

„V Rechbergu sme s našim Seatom nemali žiadne problémy, čiže si myslím, že auto by malo fungovať aj na tatrách bez problémov. Bude to dlhá súťaž a ja verím, že sa nám bude dariť,“ v krátkosti zhodnotil Fero Fusko.

„V našom prípade sa bude jednať iba o druhú veľkú súťaž, čiže cieľom je odjazdiť čo možno najviac kilometrov a nabrať kopu nových skúseností,“ dodal Ján Šustek.

Novinkou v rámci Kesko Racing Teamu bude tretia posádka v zložení Kamil a Erik Švecoví. Túto dvojicu sme v minulosti mali možnosť sledovať v spolupráci s vozidlom Honda Civic TypeR. To však cez zimnú prestávku zmenilo majiteľa a Švecovci presedlali na podstatne novší Peugeot 208 R2. Samozrejme so zmenou techniky prichádza aj zmena triedy.

Kesko Racing

„Napriek tomu, že Peugeot sme už mali doma, sme sa na ValMeze s ním ešte nepredstavili. Dôvod bol, že sme nestihli poskladať auto, ktoré prešlo kompletným repasom pred sezónou a tak sme si náš debut s novou technikou nechali do Popradu. S autom sme už urobil pár kilometrov na teste, ale viac nám určite napovie prvá ostrá súťaž. Už sa nevieme dočkať štartu. Viem, že to nebude ľahké, ale sme pripravení podať čo možno najlepší výkon. Oproti nám bude stáť poriadne silná konkurencia, čo je dobre. Rád by som poďakoval Kesko Racing Teamu za podporu,“ povedal Kamil Švec.

46. Rallye Tatry 2019 štartuje v dňoch 3. – 5.5.2019. Štart súťaže je naplánovaný na piatok predstavením súťažných posádok na štartovej rampe. Naostro budú súťažné posádky bojovať počas soboty a nedele, pričom pre všetkých organizátor pripravil celkovo 12 rýchlostných skúšok, ale aj takmer 140 ostrých kilometrov. Celá súťaž má dĺžku takmer 450 kilometrov. Cieľ súťaže je plánovaný v nedeľu od 16:30 hodiny.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár