Kesko Racing

Kesko Racing z Rakúska cez Tatry do Poľska

Po tom, čo sa jazdci Kesko Racing Teamu predstavili najskôr v rámci úvodného kola slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu v rakúskom Rechbergu a následne aj na rally v Poprade, smeruje tím počas nadchádzajúceho víkendu na ďalší kopec, v tomto prípade do poľskej Zaluže.

Kesko Racing

V rámci podujatia 45. Bieszczadzki Wyścig Górski 2019 odštartuje ako druhé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 neďaleko poľského mesta Sanok. Tieto preteky sú už niekoľko rokov súčasťou slovenského kopcového šampionátu a dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu sa na ich štarte predstavila už v minulom roku.

„Štartoval som tu v minulom roku a musím povedať, že tento kopec sa mi aj dosť páči. Po úvodnej, podľa mňa veľmi dlhej rovine, nasleduje množstvo zákrut až do cieľa. Páči sa mi aj to, že zákruty po sebe vždy nasledujú v rovnakom slede, čiže napríklad po pravej nasleduje ľavá a po nej opäť pravá. Takto to ide až do cieľa. Len dúfam, že počasie bude dobré, po Rallye Tatry mám vody dosť a rád by som bol keby bolo sucho, teplo a slnečno,“ zhodnotil pred odjazdom do Zaluže Fero Fusko, ktorý sa predstaví s vozidlom Seat Leon TDi.

Kesko Racing

Rovnako v Zaluži už štartoval v minulom roku aj najmladší člen Kesko Racing Teamu, David Derďák so Škodou Fabia: „Boli to moje prvé oficiálne preteky a určite na to budem rád spomínať celý život. Rovnako ako hovoril Fero, aj mne sa tunajšia trať páči a už sa neviem dočkať soboty a môjho štartu. Som rád, že mám podporu Kesko Racing Teamu, za čo veľmi pekne ďakujem. Samozrejme veľká vďaka patrí aj môjmu otcovi, ktorý mi na pretekoch robí mechanika.“

45. Bieszczadzki Wyścig Górski 2019 odštartuje v dňoch 11. – 12.5.2019 ako sme už hovorili neďaleko poľského mesta Sanok. V priebehu soboty a nedele sú vždy v pláne najskôr dopoludnia dve tréningové jazdy a následne dve súťažné, ktoré rozhodnú o víťazoch. Do priebežného hodnotenia slovenského šampionátu tak majú všetci prihlásení možnosť získať v priebehu jedného víkendu dvojitú porciu bodov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár