Kukučkovi s Vejačkom vyšla premiérová šotolina na výbornú

Rumunská Raliul Aradului 2019 skončila piatym miestom absolútneho poradia pre posádku slovenského Kamiro Racing Teamu a Tomáša Kukučku a Petra Vejačku.

Výborný výkon, ale aj množstvo nových skúseností s nespevneným povrchom tratí získala v Rumunsku v rámci Raliul Aradului 2019 posádka slovenského Kamiro Racing Teamu, Tomáš Kukučka a Peter Vejačka. Tým sa podarilo vybojovať v rámci svojho debutu na šotolinovej súťaži piate miesto absolútneho poradia.

„Vyskúšať si naozajstnú šotolinovú rally súťaž bol už dávno môj veľký sen. Teraz sa mi splnil so všetkým v čo som kedy dúfal a som za túto skúsenosť veľmi vďačný. V prvom rade treba povedať, že podujatie Raliul Aradului 2019 bolo po organizačnej stránke výborne pripravené. Navyše všetci ľudia boli neskutočne milý, diváci úchvatní. Čo sa samotnej súťaže týka, musím povedať, že bola nesmierne náročná a to aj z dôvodu, že sa v priebehu súťaže neustále menilo počasie, najskôr bola búrka, následne neskutočne teplo a o chvíľu zase lialo ako z krhly. To sa samozrejme podpísalo aj na trati, kde boli veľké mláky, následne pri druhom prejazde zase hlboké vyjazdené koľaje a takto to išlo stále dokola. Navyše bola trať nesmierne rýchla, miestami sme dosahovali na tomto blatistom a poriadne šmykľavom povrchu rýchlosť až stoosemdesiat kilometrov za hodinu. No bol to proste masaker. Škodu Fabia R5 z dielní Keane motorsport sme si prvýkrát vyskúšali až v Arade na shakedowne, ktorý však bol charakterom úplne odlišný ako merané úseky. Aj preto sme úvodnú rýchlostnú skúšku išli dosť opatrne, no následne sme zrýchľovali a záverečnú powerstage sme si poriadne užili a zároveň aj zatiahli, čo nás vynieslo na konečné piate miesto absolútneho poradia. Moja vďaka patrí celému Kamiro Racing Teamu a jeho partnerom za podporu a samozrejme mechanikom za špičkovú prípravu auta,“ opísal nové zážitky Tomáš Kukučka.

To kde budeme mať možnosť sledovať posádku Kukučka – Vejačka síce v tomto momente nie je ešte jasné, isté je, že Kamiro Racing Team sa na rally súťaži predstaví už v priebehu nadchádzajúcej soboty. Stane sa tak vo Vyškove, ale viac informácií sa o tom dozviete zo samostatnej správy.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Attila Balázs

Pridaj komentár