Moravská výzva Braňa Mička

Po nedávnej úspešnej kopcovej misii miery dubnický LAMA RACING tím znova na Moravu. Tentoraz do Hustopečí, kde bude posádka Braňa Mička štartovať v slovenskom rely šampionáte.

Pätnásty ročník Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2019 je tretím podnikom slovenského a štvrtým podnikom sezóny českého národného šampionátu. Na rozpálenej Pálave sa znova stretne celá slovenská aj česká súťažná elita. „Aj preto sa na tieto preteky veľmi teším,“ netají Braňo Mičko, ktorého v Mitsubishi Lancer Evo IX bude znova navigovať Peter Baran. „V Hustopečiach som ešte nikdy neštartoval a vlastne o tejto súťaži veľa neviem. Počul som akurát, že je to dvojdňová súťaž. Strieda sa tam asfalt aj šotolina a niečo sa jazdí tiež v noci. Chystám sa preto pozrieť nejaké on-boardy a trochu to naštudovať. Naši fanúšikovia však vedia, že stojíme nohami na zemi a vo svojej prvej rely sezóne sa chceme hlavne veľa naučiť. Preto nemáme pred štartom žiadne prehnané ambície.“

O tom, ako vážne pristupuje Braňo Mičko k svojmu moravskému rely štartu však svedčí skutočnosť, že v rámci prípravy obetoval štart na slávnom kopci v Šternberku a sústredil sa dôsledne na kompletnú generálku auta. „V dielni sme urobili nesmierne veľa práce. Prakticky sme celé auto rozobrali a znova poskladali. Objavili sme veľa vecí, ktoré bolo treba vymeniť a prenastaviť. Som presvedčený, že teraz je auto konečne stopercentne pripravené a už sa neviem dočkať, ako sa s ním postavím na štart. Ešte predtým by sme však chceli začiatkom týždňa absolvovať krátky test, aby sme všetko doladili,“ prezrádza niečo z „kuchyne“ Dubničan.

Štart v Hustopečiach je aj tento rok naplánovaný na piatok podvečer. Predchádza mu však popoludňajší piatkový shakedown. „My na Moravu cestujeme už v stredu. Vo štvrtok máme zoznamovacie jazdy a ostré preteky začínajú večernou etapou v piatok,“ pokračuje Braňo Mičko. Podobne ako Valaška a Tatry, aj Hustopeče sa v rámci slovenského šampionátu jazdia tiež ako dva samostatne bodované súťažné dni. Po piatkovej nočnej jazde sa teda v sobotu pokračuje druhým súťažným dňom odznova. Ten, s ohľadom na neskoro končiacu sa prvú etapu, začína až o desiatej dopoludnia. Na posádky čaká ďalších šesť meraných úsekov (spolu desať eresiek, čo je 150 ostrých kilometrov). Ako sa bude dariť posádke Braňa Mička, ktorý štartuje v silno obsadenej triede 3, sa potom dozvieme v sobotu popoludní na cieľovej rampe.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár