Kesko Racing

Vitrínu Kesko Racing Teamu zaplnilo množstvo pohárov z Ožďan

Nielen množstvo vyhratých pohárov, ale aj výborné výkony, podala v rámci Oždianskych serpentín 2019 štvorica jazdcov Kesko Racing Teamu.

Kesko Racing

V Ožďanoch ku dvojici stabilných kopciarov, čiže k Ferovi Fuskovi a Davidovi Derďákovi pribudli dvaja Švecoví. Otec Dušan sa premiérovo predstavil s vozidlom Seat Leon TDi a syn Kamil si zase premiérovo na kopci vyskúšal nový Peugeot 208 R2. Ako sa darilo spomínanej štvorici ?

Fero Fusko, úradujúci slovenský majster v triede N do dvoch litrov počas oboch súťažných dní dosiahol na druhé miesto v triede, ale aj na šieste a siedme miesto v skupine N.

„Sobota bola lepšia, bolo teplo a sucho. V nedeľu sme sa museli vysporiadať aj s vodou, ale nebolo to vôbec zlé. Všetko fungovalo, auto držalo a ja som spokojný,“ povedal Fero Fusko po pretekoch.

Najmladší člen Kesko Racing Teamu, David Derďák bojoval o prvenstvo v triede E1 do 1,4 litra, kde mu nakoniec patrili rovnako dve druhé miesta. Ku týmto umiestneniam pridal Dado aj dve tretie miesta medzi Juniormi.

Kesko Racing

„Bolo to veľmi tesné, hlavne v nedeľu, ale urobil som jednu chybu a tak som sa musel uspokojiť s druhým miestom v triede. Nevadí, ideme ďalej,“ doplnil Dado Derďák.

Premiéru s vozidlom Seat Leon TDi si v Ožďanoch odbil Dušan Švec. Po sobote mu patrilo štvrté miesto v triede N do dvoch litrov, v nedeľu napriek vode podal lepší výkon, ktorý mu v konečnom zúčtovaní vyniesol tretie miesto v triede.

„Na dobré auto sa ľahko zvyká a Seat je naozaj dobrý. Treba sa s ním iba naučiť jazdiť a potom to už ide. A mne to išlo aj napriek vode na ceste. Užil som si to a moja vďaka určite patrí Ďurimu Keszimu za možnosť vyskúšať ako sa jazdí s jeho autom,“ povedal spokojný Dušan Švec.

Aj jeho syn Kamil bol s Ožďanmi spokojný. Dosiahol na dve druhé miesta v triede A do dvoch litrov, ako aj v skupine A. A to aj napriek tomu, že do Ožďan prišiel vlastne iba vyskúšať Peugeot 208 R2.

„Ja som sem išiel hlavne najazdiť ďalšie veľmi potrebné kilometre pred Rally Prešov. Ani auto sme na kopec veľmi nenastavovali, išiel som aj so spolujazdcovou sedačkou, lyžou a polovicou nádrže benzínu, aby som čo možno najviac priblížil rally podmienky. Bolo to fajn a navyše sa aj výsledok dostavil. Som spokojný,“ uzavrel rozprávanie Kamil Švec.

Ako už Kamil naznačil, ďalším podujatím pre Kesko Racing Team je Rally Prešov 2019, ktorá odštartuje začiatkom mesiaca júl.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár