SK DER Rally Team

Náročný víkend SK DER Rally Teamu

Hneď po piatom podniku MSR rely v Trebišove zamierili dve posádky tímu na Profitunning Cup do Cestíc pri Košiciach.

Skúsený Jozef Béreš musel v Trebišove odstúpiť hneď po druhom meranom úseku kvôli zdravotným problémom svojho spolujazdca Vojta Bačinského. „Aj to sa stáva. Vojtovi prišlo zle a nemalo zmysel riskovať jeho zdravie. Radšej sme zo súťaže odstúpili,“ povedal smutný Jožo Béreš. Pritom posádka SK DER Rally Teamu viedla svoj Ford Sierra RS Cosworth za ďalším víťazstvom v triede a nestratila sa ani v celkovom poradí. „Urobili sme na aute nejaké zmeny, no ani sme ich nestihli poriadne vyskúšať,“ a aj to je dôvod, prečo sa Jožo Béreš rozhodol štartovať hneď na druhý deň po Trebišove na Profitunning Cupe v Cesticiach. „Chceme tam vyskúšať, ako budú fungovať všetky zmeny, ktoré sme nestihli preveriť v Trebišove. Stretne sa tam veľa posádok a bude to pekné podujatie, kde sa dá dobre zajazdiť. Takže tam idem rád,“ dodáva legendárny pretekár z Debrade.

Druhým autom, ktoré SK DER Rally Team nasadí v Cesticiach je Benčekove Mitsubishi Lancer Evo IX. Mladý prešovský pretekár absolvoval v Trebišove len svoj druhý podnik v slovenskom rely šampionáte a druhým miestom v triede 3 potešil seba aj celý tím. „Išlo sa nám veľmi dobre a mám zo súťaže dobrý pocit,“ usmieval sa v cieli Dominik Benček. „V závere sme mali problémy s elektronikou a museli sme tomu prispôsobiť jazdu. Rozdiely však už boli veľké a tak sme bezpečne ustrážili svoju pozíciu.“

V MSR je síce Benček nováčikom, no v Profitunning Cupe jazdí celú sezónu a patrí do absolútnej špičky. „Vynechali sme dva preteky, no stále sme na treťom mieste priebežného poradia. Verím, že v Cesticiach zasa získame potrebné body, aby sme si udržali pozíciu, respektíve sa ju pokúsili ešte zlepšiť,“ vraví Dominik. Prešovčan na lídrov pred ním stráca približne tridsať bodov a tri súťaže pred koncom (vrátane Cestíc) mu stále dávajú šancu pomýšľať na najlepšie priečky v konečnom účtovaní.

V Cesticiach sa štartuje v nedeľu 1.septembra dopoludnia. Jazdí sa tradične na letisku, pričom súťažnú trať absolvujú posádky štartujúce v Profitunning Cupe trikrát. Súbežne sa jazdí aj MSR Slalom, ktorého posádky síce rovnako absolvujú tri jazdy, no počítať sa im budú len dve najlepšie.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, autosportfoto.sk

Pridaj komentár