Sting Motorsport

Piate a šieste miesto v triede pre Sting Motorsport na Zimnej Levoči

Sneh, ľad a takmer štyridsiatka štartujúcich posádok. Medzi nimi aj dvojica reprezentujúca popradský Sting Motorsport Team. Taká bol 4. Zimná Levoča 2020.

Sting Motorsport

Úvodné podujatie seriálu Mini Rally Cup 2020 už tradične odštartovalo podujatie v obci Torysky a jej okolí. Pre popradský Sting Motorsport Team dvojicu jeho súťažných posádok bola táto krátka zimná súťaž zároveň aj prvou v tohtoročnej sezóne.

Braňa Novotného máme v priebehu majstrovskej sezóny možnosť stretnúť v podstate iba v servisnej zóne. Teraz sa po dlhom roku a pol predstavil aj v úlohe jazdca, pričom „noty“ mu v Levoči na tratiach čítal Richard Čech, ktorého zase poznáme z pozície jazdca. Výsledok ? Piate miesto v triede A4, ale aj spokojnosť z dojazdom až do cieľa.

Je pravda, že naposledy som v Mitsubishi sedel po roku a pol. Naposledy to bolo na Jankovom vŕšku, kde na rozdiel od Levoče panovalo teplé počasie a suchý asfalt. Aj z toho dôvodu som sa na Levoču veľmi tešil. Žiaľ, už v prvom teste nás opustil prvý prevodový stupeň, na druhom teste aj druhý. Samozrejme to znamenalo, že som všetky retardéry musel ísť na trojke, čo samozrejme zapríčinilo aj nejaké drobné výlety a krízové situácie. Ale musím povedať, že sa nám napriek tomu išlo perfektne, s Rišom je v aute neskutočná sranda a dokáže poriadne odľahčiť aj napäté situácie. Sme radi, že sme to nakoniec dokázali dotiahnuť až do cieľa. Rád by som poďakoval Sting Motorsportu za možnosť štartovať,“ zhodnotil Braňo Novotný.

Sting Motorsport

V prípade Ivana Mutňanského a Martina Španka sa rovnako jednalo o prvý rozbeh v sezóne. Po probléme s pneumatikami im nakoniec patrilo v cieli šieste miesto v triede A4.

Musím povedať, že ja nie som spokojný. Rally je moja srdcovka a tak som si to chcel poriadne užiť, no prišli mi pneumatiky s hrotmi, ktoré vôbec na moje Mitsubishi Lancer EVO X nepasovali. Bol som preto nútený ísť na klasických zimných gumách, no na ľade a snehu sa to jednoducho nedalo. Toľko krízoviek som už dávno nezažil. Na druhej strane musím povedať, že ma to aspoň trochu rozcvičilo pred sezónou. Som rád, že sa nám podarilo dôjsť až do cieľa s celým autom. Ak bude možnosť určite si to nabudúce pôjdem zopakovať. Len to už bude dúfam na hrotoch. Záverom by som rád dodal, že organizačne sa toto podujatie oproti minulosti poriadne zlepšilo a preto patrí moja vďaka organizátorom za ich snahu, ale aj Stingu za možnosť odjazdiť túto súťaž,“ doplnil Ivan Mutňanský.

Ďalšie podujatie na ktorom budeme mať možnosť sledovať súťažné posádky Sting Motorsport Teamu sa bude konať 22.2.2020. O tom, kto sa postaví na štart tejto súťaže vás samozrejme budeme opäť informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár