TATRY RACING

Striebro pre TATRY RACING

O dve druhé miesta sa postarali posádky popradského tímu na druhom podujatí sezóny MRC (Motorsport Rally Cup), ktoré sa jazdilo v Krásnohorskom Podhradí.

TATRY RACING

Ak sa v Levoči súťažilo výlučne v zimných podmienkach, tak pod hradom Krásna Hôrka sa zima okato pasovala s jarou a podmienky boli poriadne premenlivé. V noci na piatok dokonca dosť nasnežilo a trať na úpätí Volovských vrchov urobila usporiadateľom poriadne vrásky. Do soboty sa však sneh začal rýchlo vytrácať a na štarte to už vyzeralo celkom nádejne.

Najhoršie bolo správne zvoliť pneumatiky,“ približuje nám situáciu Tomáš Polovka, ktorý spolu s Danom Turcsanyim štartovali v triede 3 na Seate Ibiza. „Ráno sme obuli zimné, no nejako to nefungovalo. Na druhú rundu sme preto prezuli na mokré slicky a hneď sme zlepšili čas o 28 sekúnd.“ Podmienky na trati sa každým prejazdom zlepšovali a to sa prejavovalo aj na časoch. „Na tretej ereske sme dokonca zrýchlili o minútu a potvrdila sa nám správna voľba prezutia,“ pokračuje Polovka. „Išlo sa nám super! Stratu z prvej rýchlostnej skúšky sa nám už síce nepodarilo dobehnúť, keďže v zlepšujúcich sa podmienkach zrýchľovali aj ostatní. Výsledok však v týchto pretekoch nebol najdôležitejší. Najpodstatnejšie pre nás bolo vyskúšať novú prevodovku. Tá sa osvedčila môžeme sa posunúť ďalej. Ako sa vraví, na lepšie sa rýchlo zvyká a aj my sme si rýchlo zvykli. Už sa tešíme na ďalšie preteky.“ Polovka s Turcsanyim skončili tentoraz v triede na treťom mieste.

TATRY RACING

Silné zastúpenie mal tím TATRY RACING v nadupanej triede A4. Na štart sa tu postavili rovno dve posádky mladého popradského tímu. Prekvapivo premenlivé podmienky sa však postarali o to, že nakoniec dvojica Roman Popovič a Peter Baran do súťaže nevyštartovala. Ich Ford Fiesta Proto nemal správne obutie a tak Roman nechcel v týchto podmienkach príliš riskovať. „Niekedy je menej viac. V tomto roku to bol môj prvý štart a podmienky natoľko zradné, že na našich pneumatikách som nechcel zbytočne riskovať,“ priznal chlapsky Roman Popovič.

Tomáš Minarovič sadol do kokpitu so Zuzanou Turňovou a tiež sa s danosťami trate poriadne popasoval. „Prvá rýchlostná skúška nám vôbec nevyšla. Stratili sme veľa času,“ krútil nespokojne hlavou Bánovčan. „Podmienky na trati boli z rána naozaj veľmi ťažké na prvé zvezenie v tomto roku a chvíľu trvalo, kým sme chytili tempo. Potom sme však začali zrýchľovať a zachránili sme pekný výsledok.“ Mitsubishi Lancer Evo IX Tomáša Minaroviča sa nakoniec vyšplhalo na cenné druhé miesto v silnej triede A3.

TATRY RACING

Obrovské nadšenie z prvého štartu v sezóne neskrýval Igor Piatka, ktorý vynechal úvodný podnik MRC v Levoči potom, ako zmenil techniku. „Naozaj sme celý čas jazdili s Braňom s úsmevom na tvári,“ rozdával úsmevy aj po vystúpení z auta Igor. „Auto išlo perfektne. Nemali sme najmenší problém a poriadne sme si to užívali. Drobné problémy s intercomom sa vlastne ani nepočítajú. Každým kolom sme sa zrýchľovali a v závere sme išli vyslovene hranu. Učili sme sa, čo môžeme čakať od nového auta a to nás nikdy nenechalo v štichu. So zmenou techniky som maximálne spokojný a ukazuje sa, že to nebola hlúposť. Inak veľká vďaka Braňovi, ktorý urobil výbornú robotu na sedadle spolujazdca a ukázal, že je profík,“ chválil Igor Piatka, ktorý spolu s Braňom Novotným dokázali doviezť svoju Ladu VFTS 2105 v triede Z6 na striebornej priečke.

Takto v plnej zostave sa tím TATRY RACING stretol v tejto sezóne prvýkrát a spokojnosť neskrýval ani večný „pohoďák“ a šéf tímu, Vlado Chovan. „Preteky pod Krásnou Hôrkou sme pojali ako súčasť prípravy na pomaly sa rozbiehajúcu sezónu. Posádky si vyskúšali techniku a spolu sme si aj ujasnili smerovanie tímu v tomto roku. Ďakujem všetkým za robotu, ktorú tu odviedli. Dve druhé miesta samozrejme potešili nás aj našich partnerov a fanúšikov. Atmosféra v tíme je výborná a už sa tešíme na ďalší štart,“ povedal po pretekoch Vlado Chovan.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: TATRY RACING

Pridaj komentár