TATRY RACING

S Ladou je kopec zábavy, tvrdí Igor Piatka

Po dlhej vynútenej prestávke sa znova rozbieha aj sezóna MRC. Na jej treťom podniku, na polygóne v Kopřivnici, nebude chýbať ani popradský tím TATRY RACING.

TATRY RACING

Motorsport Rally Cup (MRC), ako jedna z mála automobilových sérii, stihla ešte pred vypuknutím pandémie koronavírusu odjazdiť hneď dve úvodné súťaže. Od Krásnohorského Podhradia však uplynuli prakticky štyri mesiace, kým sa súťažné posádky dočkali tretieho podniku sezóny. Pochopiteľne, aj kalendár MRC však musel prejsť úpravami a tak namiesto pôvodného aprílového termínu sa Polygon Tatry v Kopřivniciach posunul na júlový termín.

Mladý popradský tím TATRY RACING je jedným z partnerov tretieho podniku sezóny MRC a do Kopřivnice tentoraz vysiela jednu svoju posádku. „Rovnako ako ostatní, aj my sa v tíme tešíme, že život v našom športe sa začína pomaly vracať do starých koľají. Korona priniesla ľuďom vrásky na čelo a mnohé plány sa museli korigovať. Všetci však veríme, že prekonáme aj tieto problémy a nezanechá to ťažké rany na tohtoročnej sezóne,“ vraví optimistický šéf tímu, Vlado Chovan. „Po nedávnom štarte Tomáša Minaroviča v Kopřivniciach, v rámci českého Traiva Rally Cupu, posielame teraz na Moravu Igora Piatku a Juraja Ďubeka.

TATRY RACING

Pre 37-ročného Liptovčana nie je tatrovácky polygón žiadnou neznámou. Len vlani tu štartoval dvakrát a odviezol si aj cenné víťazstvo. V tomto roku však Igor vymenil „myšiaka“ za štýlovejšiu Ladu VSPS 2105, s ktorou štartuje v Triede Z6 (zadný náhon nad 1500 cm3). „Sezónu sme začali až v Krásnohorskom Podhradí a s novou technikou sa nám podarilo hneď druhé miesto v našej triede. Ukázalo sa, že Lada je veľmi vďačné auto na to správne pretekanie. Človek si v ňom užije kopec zábavy. Počas štyroch mesiacov prestávky mi už naozaj chýbala. My sme stihli akurát krátky malý test funkčnosti na letisku. Preteky sú samozrejme o niečom inom, a preto sa už nevieme dočkať víkendového štartu. Na sedadle spolujazdca bude znova sedieť Juraj Ďubek, ktorý so mnou naposledy štartoval vlani na Liptovských Sliačoch. Obaja veríme, že sa nám štart na Morave vydarí a spolu získame ďalšie dôležité body do súboja o víťazstvo v našej triede,“ vyráža do Kopřivnice správne naladený Igor Piatka.

TATRY RACING

Tretí podnik sezóny MRC 2020 je na programe v sobotu 4. júla 2020 na uvedenom Polygóne Tatry v Kopřivniciach. Jazdiť sa bude na dvoch meraných úsekoch, ktoré sa zopakujú v troch sekciách. Spolu teda na posádky čaká šesť rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke 29,7 km. S prejazdami to bude dohromady 35,1 km. Súťaž je zaradená ako tretie podujatie sezóny MRC a zároveň Voľný pohár. Po rannom absolvovaní administratívneho a technického preberania je na programe obhliadka trate medzi 9:45 – 10:30 hod. Maximálne však dva prejazdy. Ostrý štart do prvej rýchlostnej skúšky je potom naplánovaný na 11:15 hod. To všetko za dodržiavania bezpečnostných nariadení súvisiacich s koronavírusom. Výsledky by sme mali poznať niekedy pred šestnástou hodinou popoludní a slávnostne oceňovanie víťazov prebehne približne o sedemnástej hodine. Tím TATRY RACING vyráža na Moravu už v piatok a tak mu držme palce.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: TATRY RACING

Pridaj komentár