Kesko Racing

Kesko Racing Team naplno využil prípravu v Kopřivnici

Piatym miestom v poriadne nabitej triede B8 skončilo podujatie MRC Kopřivnice 2020 pre posádku Kesko Racing teamu, Františka Fuska a Dušana Kekeňáka.

Kesko Racing

V prvom rade poriadne otestovanie Seatu Leon TDi pred úvodným podujatím Majstrovstiev Slovenska v rally 2020, ale „rozbehanie“ samých seba. To bol prvoradý plán pre posádku rožňavského Kesko Racing Teamu, Fera Fuska a Dušana Kekeňáka v rámci podujatia Mini Rallycup Kopřivnica 2020. Výborná dvojica tratí, ktoré organizátor vytvoril v areáli druhej najstaršej existujúcej automobilovej továrne na svete, konkrétne na Polygóne Tatra Kopřivnice, bolo presne to, čo posádka Kesko Racing Teamu pred „ostrým“ štartom rally majstrovstiev potrebovala. Ako sa ukázalo, Seat Leon TDi, ktorý v priebehu predĺženej zimnej prestávky prešiel repasom, vydržal aj náročnejšie kopřivnické trate. Navyše sa súťažnej posádke podarilo vybojovať pekné piate miesto v poriadne nabitej triede B8.

V našom prípade to rozhodnutie zúčastniť sa podujatia tu v Kopřivnici naozaj prišlo na poslednú chvíľku. Potrebovali sme totiž odskúšať auto, keďže na Test Day som bol s našim druhým Seatom. Prostredie do ktorého ideme som už poznal, keďže sme sa v minulom roku zúčastnili Rally ValMez a presne tu bol nielen servis, ale aj jedna rýchlostná skúška. Teraz síce bola trochu inak namotaná, ale páčilo sa mi to. Auto vydržalo, ja som sa trochu rozbehol. Zároveň som si vyskúšal akéhosi náhradného spolujazdca a musím povedať, že Dušan fungoval naozaj dobre. Teraz sa už tešíme do Maďarska, na Salgo Rally,“ povedal po súťaži Fero Fusko.

Kesko Racing

S tým, že Seat Leon TDi všetko vydržal, ale aj s umiestnením svojej posádky bol spokojný aj Juraj Keszi, manažér Kesko Racing Teamu: „Som naozaj rád, že Fero s Dušanom odskúšali Seat pred štartom Majstrovstiev Slovenska v rally 2020. Navyše sa umiestnili v naozaj silnej konkurencii na piatom mieste, takže viem, že majú aj dostatočnú rýchlosť.

Ako sme už spomínali, teraz posádky Kesko Racing Teamu čaká úvodné podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally 2020. To sa uskutoční už o dva týždne v maďarskom meste Šalgotarián a jeho okolí.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch a František Dušek

Pridaj komentár