STING Motorsport

Štrajkujúca prevodovka zastavila Sting Motorsport na Bohemke

Veľká výzva čakala na súťažnú posádku slovenského Sting Motorsport na 47. Bohemia Rally 2020. Žiaľ, prevodovka povedala stop už po ôsmych rýchlostných skúškach.

Sting Motorsport

Roman Popovič s Petrom Baranom a vozidlom Ford Fiesta Proto sa ako jediná slovenská rally posádka predstavila v rámci úvodného podujatia tohtoročných rally majstrovstiev v Čechách.

Bohemia Rally bola pre nás veľká výzva. Ani ja, ani Peter sme tu ešte nikdy neštartovali. Vedeli sme ale, že práve Bohemka patrí k najlepším rally súťažiam u našich západných susedov. A presne to sa aj potvrdilo,“ zhodnotil Roman Popovič pred štartom.

Roman s Petrom v prvej sekcii súťaže volili mokré pneumatiky. Dôvodom bol fakt, že v noci, ale aj v čase štartu ešte pršalo. Postupne však dážď ustával a trať začínala schnúť. Samozrejme, tu už pneumatiky nefungovali. Po návšteve servisnej zóny vyrážala posádka Sting Motorsportu zdolávať ďalšie rýchlostné skúšky s novým, vhodnejším obutím, čo sa okamžite prejavilo aj na dosahovaných časoch. Žiaľ, následne sa ozvala aj prevodovka, ktorá nakoniec celé snaženie prerušila.

Sting Motorsport

Začiatok bol hlavne z mojej strany trošku opatrnejší. Predsa len, nové trate, extrémne šmykľavý asfalt, ale aj akýsi rešpekt pred touto súťažou. To všetko vo mne spočiatku rezonovalo, ale s každým kilometrom zároveň aj opadalo. Potešili ma dosahované časy v úvode druhej sekcie súťaže, žiaľ následne sa ozvala prevodovka a na prejazde ostal v nej zaradený prvý rýchlostný stupeň a nič viac sa s ňou robiť nedalo. Museli sme preto predčasne odstúpiť, ale na druhej strane ma teší, že sme opäť vyskúšali niečo nové, nepoznané. To nám prinieslo množstvo nových skúseností, ktoré určite v budúcnosti využijeme. Bol to parádny zážitok a moja vďaka patrí partnerom Sting Motorsportu za to, že sme to mohli zažiť,“ doplnil Roman Popovič po odstúpení zo súťaže.

Aká by to bola súťaž bez manažéra tímu. Tým je ako všetci vieme Róbert Čech, ktorého poznáme aj z úlohy spolujazdca. Samozrejme ani tu nesmel chýbať.

Sting Motorsport

To je proste rally. S tým ani ja, ani posádka nič nenarobí, niekedy šťastie praje viac, inokedy menej. Je to proste technický šport a niekedy technika nefunguje tak, ako by sme si priali. Nevadí, ideme ďalej. Podstatné je to, že chalani nazbierali množstvo skúseností. Vidíme sa v Šalgotariáne počas nadchádzajúceho víkendu,“ povedal záverom Róbert Čech, manažér Sting Motorsport Teamu.

Tak ako sme už naznačili, teraz čaká na Sting Motorsport úvodné podujatie slovenského rally šampionátu. Viac o tom sa ale dozviete zo samostatnej správy.

Zdroj: Miro Majláth / STING Motorsport

Pridaj komentár