Sting Motorsport

Sting Motorsport premiérovo na Salgó Rally

Napriek faktu, že už niekoľkokrát bola Salgó Rally, tohtoročné úvodné slovenské rally podujatie zaradená aj do slovenských majstrovstiev, súťažné posádky slovenského Sting Motorsport tu ešte nikdy nejazdili.

Sting Motorsport

Úvodné podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally 2020 odštartuje trochu nezvyčajne, mimo Slovenska, v maďarskom meste Šalgotarián a jeho okolí. Tohtoročný rally kalendár SAMŠ totiž poriadne prečistila a poprehadzovala celosvetová pandémia COVID-19. Našťastie snáď už je všetko najhoršie za sebou a tak si budeme môcť užiť aj motoristické podujatia. A nie iba tie virtuálne, ale poriadne živé, plné hukotu pretekárskych motorov a vône spálených pneumatík.

Po vyskúšaní vozidiel Škoda Fabia R5 EVO, Ford Fiesta R5, Hyunadi i20 R5, či Ford Fiesta Proto súťažnými posádkami Sting Motorsportu v rámci Test Day Slovakia Ring, MRC Kopřivnice, či minulo-víkendovej Rally Bohemia, teraz nastúpia reprezentanti Sting Motorsport opäť so špičkovou technikou.

Sting Motorsport

V prípade Richarda a Roberta Čechovcov to bude po anabáze s Hyundaiom i20 R5 v Kopřivnici opäť návrat do osvedčeného Fordu Fiesta R5. Ich úloha vôbec nebude jednoduchá, keďže iba v rámci slovenského šampionátu sa v Šalgotariáne predstaví šestica vozidiel špecifikácie R5. Ak k tomu pripočítame množstvo maďarských posádok, ktoré rovnako „osedlajú“ rovnakú techniku, všetci fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Vyskúšali sme si v Kopřivnici ako chutí spolupráca s vozidlom Hyundai i20 R5 a musím povedať, že to nebolo zlé. Teraz sme však opäť vsadili na istotu a bojovať o úvodné body do slovenských majstrovstiev budeme v Maďarsku s osvedčeným Fordom Fiesta R5. Predsa len, Rišo má s týmto autom najazdených podstatne viac kilometrov ako s Hyundaiom. Aké budú trate, tak to som sám zvedavý, to všetko sa však dozvieme až pri ich obhliadke.Verím ale, že všetko bude fajn a nám sa podarí dojazdiť až do cieľa tohto úvodného majstrovského podujatia,“ povedal manažér Sting Motorsport a zároveň spolujazdec Robert Čech.

Sting Motorsport

Druhá posádka Sting Motorsportu sa predstaví v zložení Roman Popovič a Peter Baran. Ako už viete z predchádzajúcej správy, táto dvojica sa počas uplynulého víkendu zúčastnila aj úvodného českého rally podujatia, na 47.Bohemia Rally 2020. Na spomínanom podujatí sa predstavili s Fordom Fiesta Proto a s rovnakým vozidlom to bude aj v Maďarsku.

Na Bohemke sa mi to naozaj páčilo, trate boli naozaj krásne, škoda tej zablokovanej prevodovky. Mechanici nakoniec zistili že ostala zalepená spojka, ktorú inak pred Bohemia Rally menili. S tým však už nič nespravíme, aj takúto daň si vie rally vybrať. Teraz ideme do slovenských majstrovstiev a radi by sme zabojovali čo možno najlepšie. Samozrejme toto by nešlo bez partnerov, ktorým za podporu samozrejme za celý Sting Motorsport ďakujem,“ doplnil Roman Popovič.

Sting Motorsport

Podujatie Stellvent Salgó Rally 2020 sa uskutoční v dňoch 17. – 19.7.2020 v maďarskom meste Šalgotarián a jeho okolí. Po už tradičných preberaniach a obhliadkach tratí súťaž „naostro“ odštartuje predstavením súťažných posádok na štartovej rampe, ktoré sa uskutoční v sobotný podvečer (18.7.2020). Samotné boje na trati odštartujú v nedeľu skoro ráno (19.7.2020), pričom na všetkých súťažiacich čaká deväť meraných úsekov. Cieľ súťaže bude rovnako v nedeľu 19.7.2020 podvečer.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Sting Motorsport, Jozef Pisch

Pridaj komentár