Cena Slovenska Pezinská Baba

Nedeľná TODOS Cena Slovenska 2020 v rukách Szymona Lukaszczyka

Poľský jazdec Szymon Lukaszczyk na vozidle Mitsubishi Lancer EVO V AMS vyhral nedeľné podujatie TODOS Cena Slovenska Pezinok Baba 2020.

Cena Slovenska Pezinok Baba

 

Druhá priečka absolútneho poradia patrila sobotnému víťazovi, Talianovi Fausto Bormolinimu na monoposte Reynard K02, tretia ďalšiemu Poliakovi, Waldemarovi Kluzovi na Škode Fabia.

Nedeľné preteky sa konali pod zamračenou oblohou, pričom počas tréningových jázd pršalo. Dážď ustal v priebehu obednej prestávky, trať však v prvej súťažnej jazde bola ešte na niektorých miestach mokrá. Práve tento stav zvýhodňoval vozidlá s pohonom všetkých štyroch kolies, oproti veľmi rýchlym formulám. Už prvá súťažná jazda znamenala, že v TOP 5 najrýchlejších bolo zrazu päť štvorkoliek a sobotný víťaz Fausto Bormolini obsadil až šieste miesto priebežného poradia. V druhej jazde už bola trať takmer celá suchá, čoho dôkazom boli najrýchlejšie opäž talianske formule. V súčte časov z oboch jázd nakoniec vyhral Lukaszczyk, pred Bormolinim a tretie miesto absolútneho poradia patrilo Kluzovi.

Najrýchlejším Slovákom sa rovnako ako v sobotu, tak aj v nedeľu stal Igor Drotár , ktorý sa predstavil so Škodou Fabia R5. Hneď za ním sa umiestnil Tomáš „Srnka“ Ondrej na Mitsubishi Lancer EVO IX a sekundu za ním dojazdil Martin Juhás na formule Tatuus FR2000.

V prípade súbojov v rámci poľských majstrovstiev bol najrýchlejší Lukaszczyk pred Kluzom a „Dubaiom“.

Cena Slovenska Pezinská Baba

Medzi Historikmi, ktorý bojovali o body nielen v rámci seriálu FIA CEZ PAV historických vozidiel, ale aj v rámci slovenského historického šampionátu vyhral aj v nedeľu Čech Miloš Zmeškal na formule Ralt 032, pred Poliakom Marianom Czapkom jazdiacom na Porsche 928 a tretie miesto v nedeľu patrilo Tiborovi Hauserovi na Škode 130RS.

Spokojnosť s podujatím TODOS Cena Slovenska Pezinok Baba 2020 prejavil aj Viliam Liedl ml., riaditeľ pretekov: „Som spokojný, V sobotu nás trošku potrápilo niekoľko technických porúch už v druhej tréningovej jazde, ale samotné súťažné jazdy prebiehali výborne. V nedeľu dopoludnia pršalo a okrem mokrej trate sme trochu bojovali aj s vyliatym olejom, ktorý s vodou veľmi dokopy nejde. Všetko sa však podarilo zvládnuť, za čo ďakujem aj mojim spolupracovníkom. Rovnako ako v sobotu, súťažné jazdy aj v nedeľu prebiehali bez problémov. Máme za sebou krásny víkend a ja by som rád poďakoval všetkým partnerom za podporu, ale samozrejme vďaka patrí aj všetkým, ktorí sa na organizácii podujatia v tomto ťažkom období podieľali. Naštartovali sme slovenskú kopcovú sezónu a pevne verím, že sa nám ju podarí aj dobojovať do konca.

AZ Car Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu pokračujú už o týždeň pretekmi na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Miro Majláth
tlačový tajomník
TODOS Cena Slovenska 2020

Pridaj komentár