LUNA Racing

LUNA Racing odišiel zo Slovakia Ringu s majstrovským titulom v triede 11

Marián Kekeňák figuroval v triede 11 pred finálovým kolom Majstrovstiev Slovenska v rally 2020 na druhom mieste. Aby sa stal majstrom, musel zabojovať v rámci posledného rally podujatia sezóny.

LUNA Racing

Nikdy nie je všetko tak, ako by si človek prial, alebo plánoval. V prípade LUNA Racing Teamu, pri poslednej súťaži tohtoročnej slovenskej rally sezóny, tomu nebolo inak. Zatiaľ čo tím a súťažná posádka plánovali štart Mariána Kekeňáka a Zdenka Bystrána, skutočnosť bola nakoniec úplne iná. Zdenka totiž odvolali do práce a Marián tak na poslednú chvíľu musel riešiť náhradného spolujazdca. Toho, v podobe Richarda Gembického zohnal až doslova pár hodín pred administratívnym preberaním. Táto novovytvorená súťažná posádka, nakoniec spoločne a navyše úspešne absolvovala OMV MaxxMotion Rally SLOVAKIA RING.

LUNA Racing

Posledné hodiny pred štartom boli poriadne hektické a som rád, že som sa s Rišom dohodol na spolupráci. Tá dopadla naozaj dobre, síce sme sa na začiatku trochu hľadali, ale potom už v aute všetko fungovalo dobre. Čo sa týka samotnej súťaže, napriek tomu, že sa všetko konalo trochu netradične iba v areáli okruhu, bolo to super. Nikdy by som nebol veril, že sa tu dá urobiť plnohodnotná veľká rally súťaž. Navyše sme na nej zažili všetko čo na normálnej rally súťaži, čiže rozdielne povrchy, mokro aj sucho. Súťaž sme mali v sobotu dobre rozbehnutú a v cieli nám patrilo druhé miesto v triede, v nedeľu nás však pribrzdila nami nezavinená drobná kolízia, keď do nášho auta nabúrala iná posádka. Som rád, že sme pre LUNA Racing mohli vybojovať titul v triede, dúfam, že aj partneri budú spokojní,“ zhodnotil rally na Slovakia Ringu Marián Kekeňák.

LUNA Racing

Z výsledku mali nakoniec radosť aj spoločníčky LUNA Racing s.r.o., Klaudia Bednárová a Lucia Takáčová: „Tešiť sa zo zisku majstrovského titulu v triede hneď v prvom roku fungovania, to sa nepodarí každému, takže sme veľmi spokojné. Navyše, tohtoročná sezóna bola poriadne poznačená pandémiou COVID-19, čiže všetko bolo o to náročnejšie. Veríme, že budúcoročná bude už normálna. Radi by sme poďakovali posádke za špičkovú reprezentáciu LUNA Racing Teamu, z čoho budú mať určite radosť aj partneri tímu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár