Jantar Team

Jantar Team DAKAR 2021 – 10. etapa

Neom – Al Ula

Pabiška mieri do prvej 30. celkovo. Dnes sa dakarská karavána presunula do bivaku Al Ula etapou, ktorá merala 583 kilometrov.

Jantar Team


Rýchlostná skúška o dĺžke 342 kilometrov bola veľmi náročná na navigáciu, ale inak bola rýchla, pričom podklad tvorili rôzne kamenné útvary a platne.

David Pabiška došiel dnes na 38.mieste a v celkovom poradí si polepšil, pričom aktuálne figuruje na 31.mieste. V poradí kategórie Original by Motul dojazdil na 5.mieste, pričom dve etapy pre cieľom Rally Dakar 2021 mu patrí priebežne 4.miesto v kategórii.

David Pabiška:
Navigácia bola dnes extrémne náročná a moja dvojročná navigačná pauza sa naplno prejavila. Zažil som množstvo etáp so zložitou a ťažkou navigáciou, ale nikdy nie v dĺžke 370 kilometrov. Blúdil som dosť a tým, že sa človek sústredí, ide rýchlosť automaticky dole, takže za mňa dnes spokojnosť, že som dojazdil až do cieľa bez penalizácií. Len sa modlím, aby to nebolo rovnaké aj zajtra.

Rudolf Lhotský dnes zajazdil 46.čas, čo znamenalo9.miesto v kategórii Original by Motul. V celkovom priebežnom poradí mu patrí 43.miesto a v kategórii figuruje na 9.mieste.

Jantar Team

Rudolf Lhotský:
Dnešná etapa patrila medzi tie jednoduchšie č osa týka samotnej jazdy, ale navigačne to bolo veľmi zložité. Ráno som predbehol zopár súperov, ale potom som vo Fesh-feshi spadol, udrel som sa do hlavy a ďalších 100 kilometrov som sa z toho dostával. Nebolo to príjemné. Ale došiel som a dnes musím viac pracovať na motorke, kdeže začala trochu blbnúť spojka, tak to rozoberiem a uvidíme.

Predposledná etapa Rally Dakar 2021 zavedie súťažiacich do Yanbu. Etapa mala pôvodne merať 511 kilometrov, ale organizátor ju skrátil na 466 kilometrov. Dôvodom je počasie z posledných dní, keď dážď podmáčal cesty. Prejazdy budú mať ďalších 134 kilometrov. Aj so skrátením trate sa štartové pole bude musieť vyrovnať s pieskovými dunami, ktoré budú poriadne náročné. Podľa organizátorov práve tu príde k oddeleniu zrna od pliev, takže uvidíme o čom všetko táto etapa rozhodne.

Zdroj: Miro Majláth

Pridaj komentár