TATRY RACING

TATRY RACING – Poháre úspechu pre Východniarov

Popradský tím TATRY RACING môže štart v úvodnej súťaži Majstrovstiev Slovenska rely rozhodne označiť za úspešný. Jeho posádky na Slovakia Ringu patrili k najlepším.

TATRY RACING

Vedeli sme do čoho ideme,“ začína priamo úradujúci držiteľ Slovenského Rally Pohára, Tomáš Polovka, ktorý spolu s Danom Turcsányim smerujú svoju Ibizu za obhajobou. Trate úvodného podniku boli totiž úplne totožné s vlaňajšími, keď usporiadatelia poprehadzovali len ich poradie. Na štarte SRP sa však teraz zišlo viac posádok, čo sľubovalo kvalitnejší súboj.

Za volantom súťažného auta sme nesedeli od decembra a chvíľu sme si museli zvykať,“ otvorene priznáva Polovka, ktorému už na druhom úseku po šmyku zhasol motor a vyrazilo poistku. Pokým poruchu odstránili, prebehli asi tri minúty. Zvyšok úvodnej etapy už len dojazdili v snahe získať aspoň nejaké body do šampionátu. „Urobili sme, čo sa dalo a teraz sa už sústredíme na druhý súťažný deň,“ nestrácala vieru spišskonovoveská posádka popradského tímu TATRY RACING. A urobila dobre. V nedeľu Tomáš s Daňom zabrali, a suverénnym spôsobom si vyjazdili víťazstvo. „Mrzí nás prvá etapa, ale zahojili sme sa v tej druhej. Konkurencia bola silnejšia ako vlani a myslím si, že to bude ešte zaujímavý súboj do konca sezóny,“ usmieval sa spokojne pred návratom domov Tomáš Polovka.

TATRY RACING

Druhou posádkou, ktorá na „západe“ reprezentovala Východné Slovensko, bola dvojica Popradčanov Tibor Kovacs a Rišo Čech. Chlapci vo farbách tímu TATRY RACING sedlali osvedčené Mitsubishi Lancer evo VI v Majstrovstvách Slovenska. „Nie sú to síce trate podľa môjho gusta, ale dobre sme si zajazdili a podaril sa aj pekný výsledok,“ zhodnotil Tibor Kovacs, ktorý nielenže vyhral po obidva súťažné dni v Triede 3, ale vybojoval aj pekné ôsme miesto v absolútnom poradí!

Nebolo to však také jednoduché, ako to vyzerá,“ pokračuje Tibor. „V sobotu sa nám prehrievali brzdy a preto sme pred druhým súťažným dňom museli vymeniť brzdové doštičky. Ani v nedeľu sa nám však nevyhli drobné technické problémy s brzdami. Počas servisu sme ich odstránili a zvyšok súťaže sme si už užili.

TATRY RACING

V konečnom súčte to teda pre mladý popradský tím TATRY RACING znamená tri poháre za víťazstvo, čo je najlepším závdavkom pred domácou súťažou, ktorá je na programe v závere mája priamo pod Tatrami. „Všetci veríme, že sa dovtedy situácia s pandémiou natoľko zlepší, že sa Rallye Tatry pôjde v naplánovanom termíne,“ vraví spokojný šéf tímu, Vlado Chovan a pokračuje. „Naše posádky ukázali svoje kvality a potešili fanúšikov aj partnerov peknými výsledkami. Chcem sa im za to poďakovať a verím, že sa nám aj vo zvyšku novej sezóny bude dariť minimálne takto.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: Tatry Racing, motorsportmedia.sk

Pridaj komentár