Miki Čambal

Dve víťazstvá v skupine aj triede na Slovakia Ringu pre Mikiho Čambala

Dlhé štyri mesiace trvajúca pauza medzi minuloročným a tohtoročným slovenským kopcovým šampionátom, akoby v prípade Mikiho Čambala neexistovala. Dôkazom je dvojité víťazstvo na Slovakia Ringu.

Miki Čambal

V rámci úvodného kla Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa konalo pod názvom OMV MaxxMotion HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING 2021 sa najviac obsadenou podľa v minulom roku zavedeného Performance Factoru, stala skupina 5. A práve túto, ako aj triedu 5a dokonale ovládol Miki Čambal s vozidlom Citroën Saxo VTRS. Po oba dva pretekárske dni nenašiel premožiteľa a tak si zaslúžene odviezol nielen víťazné poháre, ale aj plný počet bodov do priebežného poradia tohtoročného šampionátu.

Miki Čambal

Možno sa to zdá, ale úvodné preteky neboli v našom RS Teame úplne bezproblémové. Už v piatok nás potrápil vyhoretý úplne nový akumulátor. Samozrejme sme sa následne snažili zistiť prečo sa tak stalo, čo nám zabralo určitý čas a hlavne som bol z toho dosť nervózny. Našťastie na dôvod poruchy sme prišli s mojim mechanikom Mikulášom Borovským dostatočne rýchle a preteky už prebiehali v absolútnej pohode. Samozrejme preteky automobilov do vrchu na Slovakia Ringu sa s normálnym kopcom porovnávať veľmi nedajú, ale som rád, že sa podarilo podujatie napriek stále pretrvávajúcej pandémii zorganizovať. Najviac ma teší, že som svoj najlepší čas dokázal vylepšiť o viac ako sekundu. Víťazstvo ma teší a som spokojný. Samozrejme veľká vďaka patrí partnerom tímu za podporu,“ zhodnotil preteky na Slovakia Ringu Mojmír Čambal.

Miki Čambal

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2021 pokračujú už o tri týždne pretekmi, ktoré sa budú konať na Morave, v Šterberku. Či sa aj tu Miki Čambal postaví na štart je ešte otázne, jedno je však isté, na podujatí PROFIN CAR Ostrá Lúka začiatkom mesiaca máj určite nebude chýbať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár