LUNA Racing

LUNA Racing na PROFIN CAR Ostrá Lúka splnil stanovený cieľ

Slovenský LUNA Racing Team sa počas druhého májového víkendu zúčastnil podujatia PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021, pričom pre dvojicu jazdcov to boli prvé kopcové preteky v sezóne.

LUNA Racing

Petra Halušková, bojujúca o body v rámci Slovenského kopcového pohára na vozidle Volkswagen Golf, na tunajšej trati na jeseň minulého roku vybojovala druhé miesto absolútneho poradia. Teraz ešte bolo vidieť, že nie je ešte rozjazdená, veď posledné preteky absolvovala naposledy minulý rok v októbri. Okrem toho konkurencia „vytiahla“ podstatne silnejšie vozidlá. Peťa napriek tomuto hendikepu robila dobré a hlavne konštantné časy. Výsledkom bolo nakoniec šieste miesto v rámci absolútneho poradia v Slovenskom kopcovom pohári a to ako v sobotu, tak aj v nedeľu.

Na Ostrú Lúku chodím veľmi rada. Tunajšiu trať mi vyhovuje a rada tu jazdím. Je pravda, že som v aute nesedela už poriadne dlho. Napriek tomu som s časmi v podstate spokojná, na chlapov sa veľmi chytať nemôžem, ale som medzi nimi najrýchlejšia žena, čo ma teší. Myslím, že takto to malo byť, teším sa na ďalšie preteky,“ zhodnotila Petra Halušková svoj prvý pretekársky víkend tohtoročnej sezóny.

LUNA Racing

V prípade Mariána Kekeňáka na Ostrej Lúke išlo hlavne o odskúšanie Fordu Fiesta Proto a rovnako aj rozjazdenie pred blížiacimi Rallye Tatry, kde bude spoločne so Zdenkom Bystránom štartovať. Podľa Performance Factoru Keko štartoval v triede 4a, pričom proti sebe mal súperov na kopcových špeciáloch. S nimi sa však s rally špeciálom ťažko bojuje a výsledkom tak bolo v sobotu šieste a v nedeľu siedme miesto. Keko napriek tomu nebol nespokojný: „Robili sme úpravy na aute a ja som ich potreboval odskúšať. To bol prvoradý cieľ. Musím povedať, že to v niektorých zákrutách išlo viac šmykom akoby som očakával. Priznám, že som sa viac šmýkal ako išiel čistú stopu. Som naozaj rád, že sme na tunajších pretekoch boli, lebo v nedeľu sme zistili, že nám Maďari u ktorých bolo auto na ladení úplne prehodili mapu diferenciálov. Teraz sme to doladili a už je to v poriadku,“ vysvetlil Marián Kekeňák v nedeľu po pretekoch.

LUNA Racing

Ako už aj Keko naznačil, s LUNA Racing Teamom sa opäť stretnem počas posledného májového víkendu v Poprade na Rallye Tatry 2021.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár