GLORTEX RACING

GLORTEX RACING – Misia Šumava splnená

Popri slovenskom rely šampionáte bratislavský tím GLORTEX RACING absolvuje súbežne tento rok aj český „majstrák“. Romana Popoviča na Šumave navigoval skúsený Rudo Kouřil.

GLORTEX RACING

Rešpekt Rallye Šumava Klatovy sa už roky nesie svetom automobilových súťaží a naši západní susedia ju právom označujú za jednu z najťažších rely na svojom území. Túto náročnú skúšku sa statočne odhodlal absolvovať aj pretekár tímu GLORTEX RACING, Roman Popovič, ktorý si tentoraz na sedadlo spolujazdca prizval skúseného domáceho co-pilota Rudolfa Kouřila. „Vedeli sme, že to nebude jednoduché a tomu sme podriadili aj našu prípravu. S Rudom, ktorý zaskakoval za Pepu Krála, sme najprv absolvovali dva dní súkromných testov v okolí Zlína,“ priznáva poctivý prístup Bratislavčan.

GLORTEX RACING

Už pri pohľade na itinerár 55. ročníka Rallye Šumava Klatovy 2021 bolo jasné, že to nebude „prechádzka rúžovou záhradou“. Usporiadatelia sa museli navyše popasovať s protipandemickými opatreniami a upravovať aj program. „Ja som na Šumave štartoval prvýkrát a preto to neviem posúdiť, no skúsení pretekári vraveli, že toto bol jeden z najnáročnejších ročníkov vôbec,“ vysvetľuje pretekár tímu GLORTEX RACING, jazdiaci na vozidle Škoda Fabia Rally2 evo. „Snažil som sa nepripustiť si tlak a podľa toho som nastúpil do súťaže. Takmer celú prvú etapu som ani nevedel, kde sa pohybujeme v štartovom poli. Umiestnenie pre mňa vôbec nebolo dôležité. Koncentroval som sa iba na jazdu. Našťastie s Rudom sme si sadli a veľmi oceňujem, ako sa snažil svoju prácu na sedadle spolujazdca prispôsobiť mojim potrebám.

GLORTEX RACING

Slovensko-česká posádka Popovič – Kouřil štartovala v najsilnejšej triede 2, kde o celkové víťazstvo bojovali „ostrieľané pušky“ ako Kopecký, Mareš, či Černý. „Ani som nepomyslel na to, že by som sa mohol prirovnávať k týmto fantastickým pretekárom. Mojim cieľom bolo absolvovať celú súťaž bez vážnejších problémov a získať čo najviac skúsenosti,“ skromne priznáva Roman. „Okrem snehu a ľadu sa na trati vystriedali azda všetky podmienky a veľmi sme si to užili. Popasovali sme sa aj s niekoľkými „krízovkami“, ale nakoniec sme všetko dobre ustáli a radujem sa z toho, že sme dokončili takú náročnú súťaž. Auto bolo znova výborne pripravené, za čo sa chcem poďakovať Romanovi a jeho ľudom. Gratulujem organizátorom k nádhernej trati. Nestretol som nikoho, kto by tento názor nezdieľal. Škoda len, že sme museli jazdiť bez divákov. Našťastie to teraz vyzerá tak, že nad Covidom začíname vyhrávať a už tie ďalšie preteky by mohli byť znova aj s našimi fanúšikmi popri trati. Ďakujem zatiaľ aspoň na diaľku všetkým za podporu a zabudnúť nemôžem ani na našich partnerov, ktorým sa chcem poďakovať za pomoc a podporu. Veľmi si to vážim,“ uzatvára Roman Popovič.

GLORTEX RACING

Bratislavčan netají, že štarty v českom „majstráku“ sú akousi prípravou na štarty v slovenskom rely šampionáte. Ten bude pokračovať najbližšie už v závere mája druhým podnikom sezóny pod Tatrami. Tím GLORTEX RACING v Poprade nastúpi v zostave Roman Popovič a Peter Baran. Mimochodom, Peter medzitým zajazdil kopcové podujatie na Ostrej Lúke. V triede 3b štartoval s vozidlom VW Polo Proto, kde sa umiestnil po obidva súťažné dni na piatom mieste.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: Glortex Racing, Rallyservice

Pridaj komentár