LUNA Racing

LUNA Racing úspešne zvládol premiéru na Jankovom vŕšku

LUNA Racing Team sa v rámci pretekov Autopola Jankov vŕšok 2021 predstavil s dvojicou jazdcov, ktorí na tomto kopci ešte nikdy neštartovali. Všetko však zvládli na výbornú.

LUNA Racing

Marián Kekeňák je v prvom rade rallysta, ale objavuje sa dosť často aj v rámci majstrovského seriálu pretekov automobilov do vrchu, no na trati medzi obcou Uhrovec a partizánskym pamätníkom na Jankovom vŕšku ešte nikdy nejazdil. Počas prvého septembrového víkendu spoločne s vozidlom Ford Fiesta Proto všetko napravil.

Ja poznám z trate na Jankovom vŕšku iba jej polovicu. Dôvod je jednoduchý, v minulých rokoch keď sa konala rally v Topoľčanoch som ju absolvoval niekoľkokrát. Vtedy však rýchlostná skúška pokračovala pri pomníku smerom na obec Ládkovce, pri pretekoch automobilov do vrchu pokračuje smerom do kopca. Ale musím povedať, že je to naozaj krásna trať, s množstvom zákrut, šmykľavým asfaltom, čo nám rallystom vyhovuje. Žiaľ v aute pri kopcových pretekoch sedím sám a musím priznať, že môj spolujazdec Zdenko Bystrán mi počas víkendu veľmi chýbal. Napriek tomu som s dosiahnutými výsledkami spokojný, dve piate miesta v skupine 4 v medzinárodných majstrovstvách a jedno štvrté a jedno piate v triede 4A v slovenskom šampionáte nie je zlé. Hlavne ma teší, že som sa aspoň trochu rozjazdil pred Rally Košice, ktorá nás čaká o šesť týždňov,“ povedal spokojný Marián Kekeňák v nedeľu po pretekoch.

LUNA Racing

V prípade Petry Haluškovej bola situácia presne rovnaká, aj ona totiž spoločne s vozidlom Volkswagen Golf na Jankovom vŕšku ešte neštartovala. Teraz reprezentovala LUNA Racing Team v rámci Slovenského kopcového pohára. Po sobotnom siedmom mieste absolútneho poradia, napriek drobnej kolízii v jednej z tréningových jázd, nakoniec Petra v nedeľu poskočila na šieste miesto v celkovom poradí, pričom dosahované časy od jazdy k jazde neustále vylepšovala.

Je to krásna trať, poriadne technická a hlavne šmykľavá, čo sa mi vypomstilo už v sobotu v tréningu, keď som skončila mimo trať. Našťastie to nebolo nič vážne, čiže som mohla pokračovať. Čo ma potešilo, boli dosahované časy, ktoré išli stále dole, ale aj to, že v oboch pretekoch som bola najrýchlejšou ženou v konečnom poradí. Čo ma dosť mrzí je fakt, že pre mňa to boli v tomto roku už posledné preteky. Na druhej strane snáď cez zimu aspoň možno niečo vylepšíme na aute,“ doplnila Petra Halušková.

LUNA Racing

LUNA Racing Team teraz čaká Rally Vyškov na Morave, ale o tom si viac povieme v samostatnej správe.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár