TATRY RACING

TATRY RACING – Polovku zastavila penalizácia

Posádka popradského tímu TATRY RACING si udržala priebežné vedenie v triede aj po pretekoch tretieho podujatia sezóny MRC v Liptovských Sliačoch.

TATRY RACING

Po nových brzdách, ktoré Tomáš Polovka a Dano Turcsányi nasadili už vo Vranove nad Topľou, teraz Spišiaci na Liptov prišli aj s novým motorom. Biely Seat Ibiza šľapal ako hodinky a dokazoval to časmi na jednotlivých rýchlostných skúškach. „Všetko funguje, ako má,“ usmieval sa pohoďák Tomáš. „Prišli sme hlavne preveriť techniku pred finálovými pretekmi SRP v Košiciach, a ak sa podarí, tak nazbierať aj nejaké slušné body do MRC.

Vlani Polovka vyjazdil nádherný dabl, keď vyhral Slovenský kopcový pohár (SKP) aj Slovenský rally pohár (SRP). Patrilo by sa teda aspoň jeden titul obhájiť. Preto sa Tomáš s Daňom sústredili na SRP, kde je v tomto roku poriadne tesno. Košice sa idú už v polovici októbra, preto sa preteky v Liptovskom Sliači stali ideálnym miestom na overenie si aktuálnej pripravenosti.

TATRY RACING

Nezačali sme práve najlepšie. Už pred štartom prvej rýchlostnej skúšky sme sa pri zahrievaní pneumatík skĺzli mimo trať a chvíľu trvalo, kým nás vytiahli naspäť,“ opisuje nepríjemnosť za ktorú neskôr vyfasovali osemdesiatsekundovú penalizáciu (za neskorý príchod do časovej kontroly) Tomáš Polovka. „V pretekoch sme však dokázali držať svoje tempo a jazdili sme slušne časy. Nebyť tej nešťastnej penalizácie, tak by sme boli vyhrali v triede a možno by sme sa pekne umiestnili aj v absolútnom poradí. Čo už? Stáva sa. Pre nás je najdôležitejšie, že sme vyskúšali techniku. Autíčko pekne fungovalo a môžeme skonštatovať, že sme dobre pripravení na SRP-čko v Košiciach,“ hodnotí Tomáš Polovka.

TATRY RACING

Spokojný je aj šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan, ktorý svoju posádku tiež ocenil slovami chvály. „Pri pohľade na časy našej posádky môžem pokojne skonštatovať, že vidno kusisko roboty, ktorú urobili v príprave. Auto je pripravené na napínavý záver sezóny v Slovenskom Rally Pohári a všetci v tíme veríme, že sa Tomášovi a Danovi podarí zopakovať vlaňajší úspech. Z tohto pohľadu teda štart v Liptovských Sliačoch splnil svoj cieľ. Chlapci si aj napriek penalizácii vyjazdili druhé miesto v triede a upevnili tak priebežné vedenie v triede. Majú to teda dobre našliapnuté aj v MRC. Ďakujeme všetkým našim partnerom za podporu a už sa spoločne tešíme na ďalšie preteky v Košiciach.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: motorsportmedia.sk, Martin Paľov

Pridaj komentár