Juraj Varga

Piate miesto v Quadoch pre Juraja Vargu v štvrtej etapy Rallye du Maroc 2021

V štvrtej etape Rallye du Maroc 2021 dosiahol Slovák Juraj Varga na piate miesto v skupine Quad, ale aj na tridsiate štvrté v rámci kategórie Rally 2.

Juraj Varga

Predposledná etapa Rallye du Maroc 2021 prechádzala podobným terénom ako predchádzajúca tretia, čiže na súťažiacich nečakali žiadne pieskové duny, ale tvrdý povrch. Organizátor sa v tomto prípade rozhodol o prepojenie nových tratí s historickými dakarskými traťami z minulosti. To bol obzvlášť prípad posledných päťdesiat kilometrov dlhý úsek smerujúci do Four Zquid. Aj v tomto súťažnom dni zohrávala presná navigácia dôležitú úlohu. Trať smerujúca severovýchodne od mesta Zagora mala celkovú dĺžku viac ako päťstotridsaťpäť kilometrov, pričom v tomto počte bolo započítaných už aj takmer tristotridsaťosem kilometrov dlhý meraný úsek. Jediný Slovák v skupine Quad, Juraj Varga sa so všetkými nástrahami trate vysporiadal bez vážnejších problémov, pričom mu v cieli dnešnej etapy patrilo piate miesto v skupine Quad, ale aj tridsiate štvrté v kategórii Rally 2.

Juraj Varga

Dnešná etapa bola poriadne dlhá, ale sme v cieli. Išiel som takým tým svojim tempom a poriadne navigovať. To sa aj darilo, len mám zatiaľ ešte problém, že v momente ako chcem ísť rýchlejšie, tak nestíham navigovať, ale verím tomu, že to sa časom poddá. Chce to ešte najazdiť kopu kilometrov, čiže do štartu Dakaru mám ešte čo robiť. Keď sledujem súperov okolo seba zisťujem, že to treba ísť s rozumom, radšej si v klude rozložiť sily, keďže dosť ich končí s poruchami techniky, alebo v pádoch. Navigácia išla dnes dobre, všetky waypoint body som zozbieral. Boli nejaké dve miesta kde som sa trochu zamotal, ale už po pár metroch som to zistil a opäť chytil správny smer. V celkovej klasifikácii sa mi podarilo posunúť na štvrté miesto priebežného poradia medzi štvorkolkami. Ešte zajtrajšia etapa a je to v suchu,“ opísal dianie na trati štvrtej etapy Juraj Varga.

Juraj Varga

Zajtrajšia piata a zároveň posledná etapa Rallye du Maroc 2021 bude opäť štartovať v meste Zagora, pričom bude vytvárať juhozápadný oblúk a končiť opäť v meste Zagora. Jej celková dĺžka bude takmer štyristoštyridsať päť kilometrov. V nich je už započítaný aj dvestodeväťdesiat jeden kilometrov dlhý meraný úsek.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Hoffer QuadRacingTeam

Pridaj komentár