Digital Motorsport

Začína sa tretí ročník MSR v digitálnom motoršporte

V pondelok 28. februára sa pretekmi na juhoafrickom okruhu Kyalami začne III. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v digitálnom motoršporte pod hlavičkou Slovenskej asociácie motoristického športu. Simraceri zo Slovenska a Českej republiky zabojujú o tri tituly slovenského šampióna v simracingu na dvoch PC platformách, Asetto Corsa Competizione a Raceroom Racing Experience.

Digital Motorsport

Každý druhý pondelok sa budú striedať dva šampionáty: GT Digital Cup (ACC) a TCR Digital Cup (RRE), pričom v kalendári je zhodne po osem podujatí na svetoznámych okruchoch. V GT Digital Cupe budú jednotlivci bojovať v 60 minút trvajúcich pretekoch s letmým štartom a povinnou zastávkou v boxoch v populárnej triede GT3. V TCR Digital Cupe sa zasa vozidlá TCR pobijú o víťazstvá v dvoch 30-minútových šprintoch, pričom do druhého z nich bude Top 10 kvalifikácie štartovať v otočenom poradí. O napínavé preteky tak určite nebude núdza.

Novinkou v tomto ročníku MSR v digitálnom motoršporte bude GT Endurance Cup. Dvojčlenné posádky budú súperiť v piatich vytrvalostných pretekoch. Postupne ich čakajú preteky 4h Nürburgring, 6h Spa-Francorchamps, 8h Suzuka, 12h Misano a 24h COTA v Austine.

V GT Digital Cupe sa na štart postavia v kategórii PRO aj obaja obhajcovia titulu Majstra SR 2021 Michal Štubňa (RECART-SIM) a Marek Vons (RCI Esports), obaja na BMW M4. Zaujímavé bude sledovať aj súboje v kategórii GEN pre jazdcov-džentlmenov vo veku nad 40 rokov.

Digital Motorsport

Titulom dvojnásobného šampióna SR v simracingu sa môže pochváliť Bence Bánki, ktorý vlani ovládol TCR Digital Cup a mal by sa pokúsiť obhájiť titul aj tento rok. Tesné súboje vozidiel TCR lákajú divákov k obrazovkám a aj tento rok bude možné sledovať priame prenosy na YouTube kanáli Digital Motorsport TV, ale aj Chuck TV, zameranej na hráčov počítačových hier.

Zdroj/Foto: Digital Motorsport SK

Pridaj komentár