Ferrari Racing Days 2016 – Suzuka

Tento rok oslavuje značka Ferrari 50 výročie na Japonskom trhu. Pri tejto príležitosti bolo zverejnené aj oficiálne logo tejto udalosti. Už v roku 1966 bol predaný prvý automobil Ferrari v Japonsku a bolo to krásne Ferrari 275 GTB. Tento víkend sa konala oslava značky Ferrari na tradičnom podujatí Ferrari Racing Days na známom okruhu v Suzuke.

Ferrari Racing Days 2016 - Suzuka

Ferrari Racing Days na Suzuke privítalo vyše 15.000 tifosi a približne 700 vozidiel Ferrari z celej krajiny. Ferrari ako značka je v Japonsu etablovaná a veľmi žiadaná. Počas víkendu sa na trati predstavili autá Corse Clienti, F1 Clienti, XX programu a ázijskej odnože Ferrari Challenge. Šúčasťou programu bolo aj prvé predstavenie extrémnej Ferrari FXX-K s výkonom 1050 koní na Japonskej pôde. Z pilotov Formuly 1 sa na trati predstavil testovací jazdec Marc Gené.

Prvé Ferrari Racing Days 2016 v tejto sezóne, už sa tešíme na ďalšie. Jedno menšie, pri ktorom sa na trati v Jereze predstavia autá programov F1 Clienti a XX Programmes sa koná 17. a 18. marca. Všetky podujatia si v predstihu môžete plánovať podľa nášho kalendára.

Zdroj: Ferrari S.p.a

Pridaj komentár