Miro Konôpka

Miro Konôpka po Spa na 6. mieste v triede v Lamborghini Super Trofeo Europe

Siedme a ôsme preteky európskeho seriálu Lamborghini Super Trofeo 2017 boli súčasťou víkendu slávnej 24-hodinovky Spa-Francorchamps a na jednom zo svojich najobľúbenejších okruhov štartoval tento víkend aj Miro Konôpka. Štvrtá časť šesťdielneho európskeho najrýchlejšieho značkového seriálu priniesla 55-ročnému slovenskému jazdcovi ďalšie solídne body do hodnotenia kategórie AM.

Miro Konôpka

V prvých pretekoch skončil na výbornom 4. mieste (9. v celkovom poradí z 31 štartujúcich), keď za sebou dokázal nechať aj viacero jazdcov so silnejších kategórií PRO a PRO-AM. Od stupňov víťazov v najobsadenejšej triede AM (16 štartujúcich) na okruhu v belgických Ardenách ho delilo len 7 sekúnd.

Druhé preteky mali chaotický priebeh. Riaditeľ pretekov počas pitstop okna pri neutralizácii safety carom po nehode jedného z jazdcov zavrel vjazd do boxov, no nechal otvorený výjazd. Piloti, ktorí to stihli, mali zrazu kolo náskok, a tak to aj vyzeralo v celkovom poradí. Miro Konôpka dovtedy bojoval o stupne víťazov, no práve toto rozhodnutie vedenia pretekov ho odsunulo na 8. priečku. Po pekných súbojoch napokon dokončil preteky na 6. mieste v triede AM, 16. v absolútnom poradí.

Miro Konôpka

V priebežnom hodnotení Lamborghini Super Trofeo Europe je Konôpka aj vynechaní predchádzajúcich pretekov na francúzskom okruhu Paul Ricard na 6. mieste v triede AM z 21 bodujúcich jazdcov. Seriál bude pokračovať 15.-17. septembra na nemeckom Nürburgringu.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár