ARC Bratislava

ARC Bratislava – Triumfálny Slovakia Ring

Tím ARC Bratislava zaznamenal výrazný úspech na víkendových pretekoch ESET Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni, keď do tímovej vitríny pribudlo spolu 10 pohárov.

ARC Bratislava

V sobotňajších šprintových pretekoch započítavaných aj do FIA Trofeje Stredoeurópskej Zóny v Divízii 5 a zároveň triede LMP v rámci ESET MMSR získal pole position Matej Konôpka na Ginette LMP3. Počas väčšiny pretekov na 10 kôl sa mu darilo držať za sebou prototyp LMP2 Ligier JS P2 17 Gibson Mira Konôpku. No pri predbiehaní jedného z GT o celé kolo Maťo trochu zaváhal a Miro to skúsene využil a prvé preteky vyhral.

Vo večerných vytrvalostných pretekoch na jednu hodinu zaznamenal Miro Konôpka s Ligierom pole position najlepším časom celého víkendu 1:54,428min, v pretekoch najrýchlejšie kolo a aj jasné víťazstvo pred poľským tímom Olimp Racing a slovenským Trevor Racing.

ARC Bratislava

V nedeľňajších šprintoch už Miro Konôpka štartoval z pole position, keď sa mu podarilo zajazdiť len o jednu tisícinu horší čas ako Matejovi v sobotu. Po štarte síce na krátko stratil prvú pozíciu, ale Maťovi Konôpkovi sa nepodarilo dobrzdiť do prvej zákruty. Poradie Ligier – Ginetta vydržalo až do cieľa.

Premiéru v šampionáte TCR Eastern Europe a celkovo vo vozidle TCR absolvoval talentovaný jazdec ARC Bratislava Dávid Nemček. S Cuprou sa rýchlo zoznámil a v oboch víkendových pretekoch dokončil na solídnom 8. mieste v konkurencii oveľa skúsenejších jazdcov.

ARC Bratislava

V MX-5 Cupe počas krásneho slnečného počasia dominovala Michaela Dorčíková, ktorá štartovala do oboch 25-minútových šprintov z prvého miesta. V pretekoch zvádzala pekné súboje so Zdenom Mikuláškom, ktorého v najprv prvej jazde predbehla v poslednej zákrute, tretí skončil Ondrej Fekete. V druhých pretekoch to bolo opäť v znamení tvrdých súbojov spomínanej dvojice, no to už komisári dvíhali obočie a Mikuláško z toho vyšiel z 30-sekundovým trestom. K víťaznej Dorčíkovej sa tak na tretie miesto stupňov víťazov postavil Ján Žgravčák z ARC Bratislava.

ARC Bratislava

Ďalším podujatím pre tím ARC Bratislava a Mira Konôpku bude štart v 2. kole Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FA WEC na portugalskom okruhu Algarve v polovici júna. Žiaľ, tento rok sa už ARC Bratislava nepredstaví na domácom okruhu Slovakia Ring, pretože v termíne tradičnej Veľkej ceny SR bude reprezentovať Slovensko na najslávnejších pretekoch sveta, 24h Le Mans.

TS: ARC Bratislava / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár