Štefan Rosina

Triumf Rosinu na Red Bull Ringu

Najúspešnejší slovenský okruhový pretekár, Štefan Rosina, sa znova radoval z víťazstva. Tentoraz v prestížnej sérii GT Open International.

Štefan Rosina

Mám naozajstnú radosť. Po siedmych rokoch sa mi znova podarilo vyhrať významné medzinárodné preteky,“ neskrýval v cieli emócie Štofi Rosina. Púchovčan sa tento rok vrátil za súťažný volant, keď sa dohodol s nemeckým tímom Reiter Engineering, aby pomohol pri vývoji mimoriadne zaujímavého konceptu KTM X-BOW pre divíziu GT. Vozidlo nesie označenie KTM X-BOW GTX a je klasifikované spolu s vozidlami kategórie GT3.

Štefan Rosina

Na rakúskom Red Bull Ringu sa jazdil už tretí podnik sezóny GT Open International a Rosinovým tímovým spolujazdcom v pretekoch bol skúsený Švajčiar Patric Niederhauser. Ten je mimochodom úradujúcim šampiónom silno obsadenej nemeckej ADAC GT Masters. „S Patricom sme vytvorili silný tím a hneď v prvých pretekoch, keď sme štartovali z tretieho miesta, sme zvíťazili,“ hovorí so spokojným úsmevom Štofi Rosina. Práve Slovák jazdil kvalifikáciu do prvých pretekov a hneď po štarte posunul ambiciózne KTM na druhú priečku. Po striedaní Švajčiar dokázal ešte pozíciu vylepšiť a posádka sa tak v cieli sobotňajších pretekov mohla zaslúžene radovať z víťazstvo. „Auto nás všetkých nadchlo. Je to veľmi vydarený koncept a po Monze, kde sme síce tiež viedli, ale nakoniec sme museli odstúpiť pre technickú poruchu, je to teraz pre všetkých zaslúžený výsledok. Potvrdzuje sa, že ideme správnym smerom. Porážame konkurenciu, hoci auto je stále ešte len vo fáze vývoja,“ uznanlivo hodnotí Štofi Rosina.

Štefan Rosina

Po tomto fantastickom výsledku stojí teraz konkurencia v pozore, a ako to už býva vo veľkých sériách zvykom, tak vzápätí po víťazstve posádky Rosina – Niederhauser prišlo zo strany konkurencie napadnutie za administratívnu chybu pri preberaní vozidla (pozn.: preklep čísla brzdového kotúča v homologizačnom dokumente). Proti tomu sa však odvolal aj tím Reiter Engineering a rozhodovať sa preto bude až o dva mesiace, na Odvolacom súde FIA v Paríži. Dovtedy ostávajú platné pôvodné výsledky.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: GTopen

Pridaj komentár