Jazdci ARC Bratislava pred Le Mans vo forme

Necelý mesiac pred štartom najslávnejších vytrvalostných pretekov sveta 24 hodín Le Mans 2017 hlási tábor ARC Bratislava dobrú formu. Počas posledného pretekárskeho víkendu pred odchodom na oficiálne testovanie v Le Mans sa všetci traja jazdci, ktorí budú vo Francúzsku reprezentovať prvý slovenský tím, tešili z víťazstiev, hoci na rozdielnych frontoch.

ARC Bratislava

Miro Konôpka spolu s Lotyšom Konstantinom Calkom úspešne hájili farby ARC Bratislava v pretekoch FIA Stredoeurópskej zóny na rakúskom okruhu Red Bull Ring v Zeltwegu. Holanďan Rik Breukers takisto ako spomínaná dvojica štartoval s vozidlom Lamborghini Huracán ST, no v ázijskej verzii Super Trofeo na okruhu Chang v Burirame v Thajsku.

FIA CEZ Trophy na Red Bull Ringu priniesla vynikajúce preteky so skvelým obsadením. A piloti slovenského tímu ARC Bratislava hrali v šprintových aj vytrvalostných pretekoch prvé husle. Dve žlté Lamborghini Huracán ST ovládli hodnotenie kategórie GTC v obcoh šprintoch v poradí Calko, Konôpka. Mladý 23-ročný Lotyš navyše vyhral druhé preteky aj v celkovom hodnotení, keď sa v poslednej zákrute predral pred Čecha Knolla na silnejšom vozidle GT3.

ARC Bratislava

Vo vytrvalostných hodinových pretekoch neustále sa zlepšujúci Calko opäť zvíťazil, Miro Konôpka dokončil na 5. mieste tesne za nárazníkom M6 GT3 Roba Šenkýřa. V nabitom štartovom poli sa vďaka spojeniu so seriálom DMV stretlo 34 vozidiel, z čoho bolo 18 GT3 a 11 GTC. A to sme už vo FIA CEZ Trophy nevideli pekných pár rokov.

19-ročný Holanďan Rik Breukers má za sebou skvelý víkend v Thajsku. V Burirame vyhral jednu z jázd Lamborghini Super Trofeo Asia, v druhej skončil na skvelom 2. mieste vo svojej kategórii.

Miro Konôpka vyjadril s víkendom spokojnosť: „Obaja moji spolujazdci na 24h Le Mans sú v špičkovej forme, povyhrávali tento víkend zopár pohárov. Tak im to hádam vydrží a neopustí nás aj štastie. Sú to mladí a ambiciózni jazdci, veď súčet ich rokov je stále o 15 nižší, ako je môj vek. Zobral som ich na Le Mans práve preto, že sú rozumní a rýchli. Aj mne sa darilo jazdiť s Huracánom lepšie časy, ako kedysi so Saleenom, takže musím byť spokojný aj so sebou. O týždeň už bude všetko zbalené na cestu do Le Mans, takže nás čaká posledná fáza príprav na vrchol nielen tejto sezóny, ale aj celej mojej doterajšej kariéry.“

ARC Bratislava

Posádka tímu ARC Bratislava Miro Konôpka – Konstantins Calko – Rik Breukers odštartuje 17. a 18. júna v pretekoch 24h Le Mans vo Francúzsku. Oficiálne testovanie pred týmito pretekmi, ktoré musí absolvovať aj slovenský Ligier JS P217 s číslom 49, je na slávnom okruhu La Sarthe v Le Mans na programe 4. júna 2017.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár