ARC Bratislava

ARC Bratislava aj v Abú Dhabí dvakrát na pódiu

Úspešne zakončil účinkovanie v Asian Le Mans Series 2022 slovenský pretekársky tím ARC Bratislava. V oboch štvorhodinových pretekoch na okruhu Yas Marina skončil na stupňoch víťazov: v sobotu mu patrilo 3. miesto a v nedeľu skvelá 2. priečka v hodnotení triedy LMP2 Am.

ARC Bratislava

Posádka skúseného slovenského pretekára Mira Konôpku, ktorého dopĺňali dvaja Austrálčania Neale Muston a John Corbett skvele bojovala s konkurenciou a po zásluhe sa teší z dobrých výsledkov a celkového 3. miesta v konečnom poradí Ázijskej Le Mans Série 2022.

Žltý prototyp Ligier JS P217 s motorom Gibson štartoval do oboch jázd počas víkendu zo 4. miesta štartového roštu. V sobotu preteky začínal Neale Muston, ktorý odjazdil bezmála polovicu pretekov. Po hodine a 50 minútach boli preteky zastavené, keď na trati horelo jedno z vozidiel LMP3. Potom Mustona nahradil Corbett a na posledný stint išiel do auta Konôpka. V cieli z toho bolo 5. miesto v celkovom poradí a 3. miesto v našej triede LMP2 Am, určenej pre posádky s jazdcami bronzovej kategorizácie FIA.

ARC Bratislava

V nedeľu začínal štvorhodinovku Miro Konôpka a v slušnom tempe sa držal na dostrel konkurencie. Neale Muston potom sa potom dostal pred súperov z High Class Racing, ktorých na trati zdržala nehoda. John Corbertt potom v závere útočil na 1. miesto v triede, ktorom bol francúzsky Graff Racing. A pri naháňačke a snahe zaútočiť sa zrazil s Ferrari tímu AF Corse, za čo ho stewardi odmenili trestom prejazdu boxovou uličkou. Druhé miesto v cieli však bolo najlepším umiestnením z dvoch víkendov a štvoro pretekov počas Asian Le Mans Series 2022 v Dubaji a Abú Dhabí.

ARC Bratislava

Slovenský tím v Spojených arabských emirátoch výborne naštartoval rok 2022. V januári dokončil 24h Dubaj na 8. mieste v triede a neskôr aj 6h Abú Dhabí na 6. mieste, obe jazdy na Lamborghini Huracán GT3. Februárové štyri štvorhodinovky na rovnakých okruhoch ukázali, že mechanici ARC Bratislava vedia pripraviť techniku spoľahlivo aj po časovým tlakom.

ARC Bratislava bude v tejto sezóne reprezentovať Slovensko v Majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC. Prvé preteky sú v kalendári už 18. marca na okruhu Sebring v USA. Prototyp Oreca Gibson je už na ceste na Floridu a na začiatku marca ho bude nasledovať aj celý tím ARC Bratislava.

ARC Bratislava

Zdroj: TS ARC Bratislava / Foto: PMImages

Pridaj komentár