ARC Bratislava

ESET Majstrovstvá SR v pretekoch automobilov na okruhu v chorvátskom Grobniku

Pandémia Covid-19 ovplyvnila aj štart nového ročníka ESET Majstrovstiev SR v pretekoch automobilov na okruhu, ktoré sa začali netradične neskoro a aj na inom okruhu ako zvyčajne.

ARC Bratislava

Chorvátsky Grobnik privítal prvé kolo slovenského okruhového šampionátu v rámci FIA CEZ Trophy 2020. Účasť slovenských pretekárov bola slabšia aj preto, že týždeň pred podujatím sa odhlásili z pretekov jazdci MX-5 Cupu.

Na programe víkendu od 24. do 26. júla boli dva šprinty a vytrvalostné preteky na 1 hodinu. V oboch šprintových pretekoch bolo rovnaké poradie na stupňoch víťazov triedy GT:

Miro Konôpka (ARC Bratislava, Lamborghini ST)

Gregor Zsigó (Trevor racing, BMW M6)

Ferenc Ficza (Trevor racing, BMW M4)

Vo vytrvalostných pretekoch zvíťazil takisto tím ARC Bratislava na Lamborghini Super Trofeo.

Miro Konôpka (ARC Bratislava, Lamborghini ST)

Gregor Zsigó-Ferenc Ficza (Trevor racing, BMW M4)

Posádka Horňák-Adamek na Audi A4 TCR odstúpila pre technické problémy.

ARC Bratislava

Najsilnejšia konkurencia sa zišla v prvých pretekoch seriálu TCR Central Europe, kde štartovalo 18 áut technickej špecifikácie TCR a veľa známych mien. Žiaril najmä Srb Dušan Borkovič, ktorý má na svojom konte pravidelné štarty vo WTCC, WTCR či TCR Europe. K favoritom patril aj Milovan Vesnič, vlaňajší víťaz tohto seriálu.

Najväčším prekvapením víkendu bol určite Maťo Konôpka z tímu ARC Bratislava. Hoci v piatok prvýkrát v živote sedel v aute TCR (Hyundai i30 N TCR), dokázal v obidvoch pretekoch dokončiť na treťom mieste pred omnoho skúsenejšími pretekármi a hneď za Borkovičom a Vesničom. V kvalifikácii bol dokonca druhý za bezkonkurenčným Hyundai i30 N TCR po majstrovi sveta WTCR Norbertovi Micheliszovi, v ktorom štartoval práve vysoký Dušan Borkovič.

ARC Bratislava

Dalšie preteky ESET MSR PAO 2020 sa uskutočnia na Veľkej cene SR, 21-23. augusta na Slovakia Ringu pri Orechovej Potôni.

Zdroj: ARC Bratislava / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár