Ferrari Challenge

Pódium pre Mira Výboha, Matúš dvakrát štvrtý v rakúskom Spielbergu

Seriál Ferrari Challenge Europe 2021 pokračoval svojim druhým pretekárskym víkendom na okruhu Red Bull Ring v Rakúsku. Dvojica Slovákov tu prežila nádherné preteky.

Ferrari Challenge

Pretekársky okruh Red Bull Ring, ležiaci neďaleko Štajerského mesta Spielberg privítal Mira Výboha prvýkrát. Matúš už tento okruh poznal z roku 2019. Napriek tomu, že už odvtedy uplynuli už dva roky, obaja si na trať veľmi rýchle zvykli. Počas prvomájového víkendu tohto roku tu v rámci druhého víkendu Ferrari Challenge Europe 2021 predvádzali skvelý výkon. 4813 metrov dlhá trať s výškovým prevýšením 65 metrov, ale aj deviatimi zákrutami, priniesla počas Ferrari víkendu naozaj nesmierne napínavé súboje, ale aj množstvo kolíznych situácií. Okruh Spielberg bol tak ďalším z rady pretekárskych okruhov, kde sa otec a syn Výbohovci spoločne s prestížnym seriálom Ferrari Challenge Europe predstavili.

Ferrari Challenge

V prípade Matúša, ktorý jazdí v kategórii Trofeo Pirelli medzi profesionálmi, sme mali možnosť sledovať dvojicu nádherných pretekov, ktoré divákov pri sledovaní live streamu doslova a do písmena zdvíhali z pohodlia ich sedačiek. V oboch Matúš Výboh bojoval o umiestnenie na pódiu, žiaľ, nakoniec mu patrila v sobotu aj nedeľu takzvaná „zemiaková medaila“, čiže štvrté miesto absolútneho poradia.

Ferrari Challenge

V prípade Miroslava Výboha, ktorý bojuje o body v rámci seriálu Ferrari Challenge Europe v rámci kategórie Coppa Shell Amatér boli preteky na tunajšom okruhu rovnako skvelé, pričom v prvých z nich, v sobotu dojazdil na šiestom mieste v kategórii. V nedeľu sa mu podarilo zajazdiť jeho osobný rekord, pričom v cieli mu patrilo výborné druhé miesto a samozrejme aj účasť na pódiu pre trojicu najrýchlejších.

Ferrari Challenge

Ďalšie kolo seriálu Ferrari Challenge Europe 2021 sa bude konať pre Výbohovcov takmer na domácej pôde, na okruhu v Brne počas posledného májového víkendu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Scuderia Praha

Pridaj komentár