MiddleCap Racing

24H Series Hockenheim a druhé miesto pre Middle Cap with Scuderia Praha

Slovenský Middle Cap Team spoločne so Scuderiou Praha absolvoval v poradí už tretie 12 hodinové preteky zaradené do seriálu 24H Serie. Výsledkom bolo druhé miesto absolútneho poradia.

MiddleCap Racing

Preteky Hankook 12H Hockenheimring 2021, ktoré boli zaradené do tohtoročného seriálu 24H Series sa konali na 4574 metrov dlhej trati v Nemecku, pričom boli rozdelené na dve samostatné časti. Najskôr pretekári absolvovali v sobotu (22.5.2021) šesť a pol hodinové preteky a následne v nedeľu (23.5.2021) druhú, päť a pol hodinovú časť.

MiddleCap Racing

V kvalifikácii, ktorá predchádzala prvej časti pretekov nenašla trojica jazdcov Middle Cap Teamu premožiteľov a na štartovom rošte im tak patrilo Pole Position. Po štarte, keď vo vozidle Ferrari 488 GT3 (EVO 2019) sedel český jazdec Josef Král, sa síce na chvíľočku tento jazdec prepadol na druhé miesto celkového poradia, po chvíli mu však už opäť patrilo prvé miesto na trati. Počas šesť a pol hodinových pretekov sa za volantom Ferrari postupne predstavili aj Slovák Matúš Výboh a ďalší Čech Dennis Waszek, pričom v cieli prvej časti pretekov im patrilo víťazstvo.

MiddleCap Racing

Samozrejme sobotňajšie víťazstvo znamenalo, že aj do druhej časti, čiže nedeľnej päť a pol hodinovky štartoval Middle Cap with Scuderia Praha z prvého miesta. Rovnako ako v sobotu, aj teraz všetci traja jazdci predvádzali výborné výkony, pričom hlavne záver pretekov bol nesmierne dramatický, keď sa opäť Pepa Král doťahoval na víťaznú priečku. Žiaľ, času už bolo málo a tak Middle Capa with Scuderia Praha Teamu patrilo v cieli druhé miesto absolútneho poradia.

MiddleCap Racing

Napriek faktu, že sme mali víťazstvo na dosah som spokojný. Je pravda, že som sa v sobotu po prvom mojom striedaní nejako nevedel s auto zžiť, ale po pár kolách sa to upravilo. Ďakujem mojim kolegom Pepovi Královi aj Dennisovi Waszekovi za super spoluprácu. Ako tím Middle Cap with Scuderia Praha máme za sebou v tohtoročnej sezóne tretie preteky 24 hodinovej série a trikrát sme skončili na druhom mieste. Myslím, že v konkurencii v akej jazdíme to nie je zlý výkon. Verím, že v nasledujúcich pretekoch 24 hodinovke v Portimao sa nám podarí poskočiť o kúsok vyššie,“ zhodnotil za celý tím Matúš Výboh.

MiddleCap Racing

Slovenský Middle Cap Team čakajú už o týždeň ďalšie preteky, v tomto prípade zaradené do seriálu Ferrari Challenge Europe na okruhu v Brne.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Middle Cap with Scuderia Praha

Pridaj komentár