ARC Bratislava

ARC Bratislava začína rok 2022 naplno

Sezóna 2022 sa v tíme ARC Bratislava rozbieha na plné obrátky už v januári. Tím bojuje na viacerých frontoch v celosvetovo známych pretekoch.

ARC Bratislava

24h Dubaj
V piatok 14. januára o 15:00 SEČ sa na dubajskom Autodrome začnú preteky Hankook 24h Dubai 2022. Náš tím na nich odštartuje s Lamborghini Huracán GT3 (2016) s posádkou Miro Konôpka, Matej Konôpka, Zdeno Mikuláško, Andrzej Lewandowski (POL) a Tom Jackson (GBR) v triede GT3-AM. Pre ARC Bratislava je to už dvanásty štart v Dubaji. Už pri prvom ročníku pretekov v Spojených arabských emirátoch v roku 2006 bol slovenský tím na štarte a vybojoval 3. miesto. Pódiové umiestnenie zopakoval aj v roku 2009.

ARC Bratislava

FIA WEC 2022
Dnes organizátori zverejnili štartovú listinu Majstrovstiev sveta pretekov vytrvalostných automobilov FIA WEC 2022. A nechýba na nej číslo 44 a žltý prototyp Oreca O7 nášho tímu. Vlani ARC Bratislava absolvoval kompletnú sezónu FIA WEC ako vôbec prvý tím zo Slovenska na takomto významnom fóre. V tomto roku budeme opäť na štarte medzi továrenskými tímami a slávnymi menami. V kalendári Sezóny 10 FIA WEC je 6 podujatí: Sebring, Spa, Monza, Le Mans, Fudži a Bahrajn. V roku 2021 sme skončili na 5. mieste v triede LMP2 Pro/Am a pridali sme aj 8. miesto v pretekoch 24h Le Mans. Do kokpitu sa vedľa Mira Konôpku posadia naozaj skvelí jazdc. 35-ročný Švajčiar Mathias Beche-Aussel je trojnásobným Majstrom sveta FIA WEC. V rokoch 2014 a 2015 ovládol spolu s Rebellion Racing hodnotenie LMP1, v sezóne 2012 zvíťazil vo farbách Thiriet by TDS Racing v LMP2. Tretím do partie bude Holanďan Gerard Tijmen van der Helm. Holandský 17-ročný talent absolvoval kompletnú sezónu FIA Formuly 3 a ukázal sa aj v Le Mans 2021 v rámci Le Mans Cupu.

ARC Bratislava

24h Le Mans Virtual
Do tretice bude ARC Bratislava reprezentovať slovenský motoršport na virtuálnej 24-hodinovke v Le Mans. Päťdesiat štvorčlenných posádok zmiešaných z profesionálnych licencovaných jazdcov a simracerov zabojuje o dotáciu 125 tisíc dolárov. V našom virtuálnom tíme budú v triede LMP2 štartovať Maťo Homola, Dávid Nemček, Dennis Zeťák a Jakub Štofko. Počas sezóny sa na trati ukázal v skvelom svetle aj Andrej Marečák. Prípravu tímu zabezpečuje komunita Digital Motorsport SK. Medzi súpermi našich jazdcov budú aj hviezdy najvyššieho rangu: Majster sveta F1 Max Verstappen, víťaz Veľkých cien Juan Pablo Montoya a množstvo ďalších skvelých jazdcov z reálneho aj virtuálneho motoršportu. Preteky sa začínajú v sobotu 15. januára o 14:00.

Zdroj: TS ARC Bratislava

Pridaj komentár