Ferrari Challenge

Brnenské preteky Výbohovcov vo Ferrari Challenge Europe

MiddleCap Team, Miro a Matúš Výbohovci majú za sebou tretie kolo seriálu Ferrari Challenge Europe 2021. To sa konalo na okruhu v susednej Českej republike, konkrétne v Brne.

Ferrari Challenge

Brnenský okruh v minulosti už niekoľkokrát hostil prestížny seriál Ferrari Challenge Europe a inak tomu nebolo ani počas posledného májového víkendu v roku 2021. Na štart pretekov sa postavila aj dvojica slovenských jazdcov, Slovákov Miro a Matúš Výbohovci s vozidlami Ferrari 488 Challenge EVO.

Matúš Výboh, ktorý dosiahol v minuloročnej sezóne na druhé miesto v skupine Trofeo Pirelli v triede AM v aktuálnej sezóne bojuje o body v rámci triedy P, čiže medzi profesionálmi. Po jednom druhom mieste na okruhu v Monze, dvoch štvrtých na Red Bull Ringu a jednom piatom mieste v Monze mal v Brne Matúš cieľ dosiahnuť opäť na pódiové umiestnenie. V sobotu sa tak z dôvodu veľkého množstva incidentov na trati a v podstate neustálej prítomnosti Safety Car na trati dosiahol !iba“ na šieste miesto. V nedeľu sa však „šťastena“ k Matúšovi obrátila čelom a on sa napriek nie celkom výhodnej štartovej pozícii neustále posúval vpred naprieč štartovým polom, pričom sa v poslednom kole pretekov nádherným predbiehacím manévrom dotiahol na druhé miesto nielen v triede P, ale aj absolútneho poradia.

Ferrari Challenge

Sobotňajšie preteky boli naozaj iba o Safety Car, no v nedeľu to bola totálna paráda. Z veľmi nevýhodnej pozície sa mi podarilo v priebehu pretekov posunúť až na tretie miesto, no a v poslednom kole som to riskol a predbiehací manéver sa mi podaril,“ zhodnotil Matúš Výboh svoj nedeľný výkon.

V prípade Mira Výboha sme mali možnosť rovnako sledovať nádherné preteky. V sobotu z toho bolo piate miesto v kategórii Coppa Shell v triede AM. V nedeľu prišla práve v momente štartu pretekov prietrž mračien, kvôli ktorým bol dokonca prerušený štart. Po reštarte sa museli všetci jazdci vysporiadať s faktom, že menšia časť trate bola mokrá a ostatná časť zase suchá. Miro predviedol nádherný výkon, kde v závere bojoval o tretie miesto, žiaľ pri predbiehacom manévri skončil mimo trať. Tým pádom preňho v poslednom kole preteky skončili. To však vôbec nevadí, Miro napriek tomu dokázal, že má guráž na poriadnu jazdu aj na povrchu, ktorý sa v priebehu jedného kola niekoľkokrát mení.

Ferrari Challenge

Preteky boli super. V prvých sa veľmi veľa vymyslieť nedalo, v druhých sa mi darilo a predbehol som viacero súperov, pričom sa mi podarilo prebojovať až na štvrté miesto. Vedel som, že ak nezaútočím v poslednom kole, nič z toho nebude. Tak som v poslednej zákrute zariskoval a dal som to tam. Ak by to bolo vyšlo vybojoval by som super umiestnenie, ale na „ak“ sa v motoristickom športe nehrá. Napriek tomu neľutujem, boli to nádherné preteky. Už sa tešíme do Valencie,“ doplnil Miro Výboh.

Ferrari Challenge Europe 2021 teraz čakajú preteky v španielskej Valencii. Ešte predtým však Výbohovcov čaká na spomínanej trati predpretekový test.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Scuderia Praha

Pridaj komentár