ARC Bratislava

Konôpkovci na 6. mieste v pretekoch 6h Abú Dhabí

Len týždeň po absolvovaní pretekov Hankook 24h Dubaj (5. miesto v triede GT3-AM) dokázal tím ARC Bratislava rovnako úspešne absolvovať aj ďalšie vytrvalostné preteky na Blízkom východe. Na okruhu Yas Marina skončila posádka Miro Konôpka – Matej Konôpka na 6. mieste v celkovom poradí v pretekoch Hankook 6h Abú Dhabí.

ARC Bratislava

Dvoje vytrvalostných pretekov v jednom a tom istom aute takto krátko po sebe – to je obrovská výzva pre celý tím, vrátane mechanikov. A že to nie je misia nemožná, dokázali naši mechanici. Lamborghini Huracán GT3 po náročných pretekov v Dubaji museli pripraviť na nemenej zložité šesťhodinové preteky v hlavnom meste Spojených arabských emirátov. Tesne pred pretekmi museli dokonca opraviť spojku talianskeho plnokrvníka, no „nočná šichta“, ktorá sa skončila o pol piatej ráno, dopadla dobre a auto sa postavilo na štart.

ARC Bratislava

V pretekoch sa obom jazdcom darilo vyhnúť sa väčším problémom. Po štarte zo 6. miesta udržiavali stanovené tempo a ak nerátame časové straty po penalizáciách, tak to boli solídne preteky. No najmä pre niekoľko diskutabilných penalizácií to napokon nestačilo na ešte lepší výsledok v konkurencii tímov s profesionálnymi jazdcami. Posledný stint sa ešte Matej Konôpka snažil predbehnúť Huracán nemeckého tímu Leipert, no napokon preťal cieľovú čiaru len niečo vyše pol sekundy za 5. miestom.

ARC Bratislava

Miro Konôpka v piatok oslávil okrúhle jubileum a oba dobré výsledky z Dubaja i Abú Dhabí ho dobre naladili pred februárovými štartmi v na rovnakých okruhoch, ale v rámci Asian Le Mans Series s prototypom LMP2: „Áno, boli to dobré preteky, naši chlapci odviedli skvelú prácu. Všetky posádky, ktoré skončili pred nami mali profesionálnych jazdcov v posádke, my sme išli v rodinnej zostave. Trošku nás rozladili tie penalizácie, 14 prekročení limitov trate, 6 penalizácií za to, no stewardi nám neukázali ani jednu fotku, kde by to bolo vidieť. Ale nevadí, sme radi, že Lamborghini nás nesklamalo, dobre sme si zajazdili a teraz sa už ideme sústreďovať na prototyp LMP2.“

ARC Bratislava

Zdroj: TS ARC Bratislava / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár