MATADOR

MATADOR podporuje motoršport aj bez Rosinu

» MATADOR partnerom sprievodného podniku F1 v Bahrajne, Porsche Sprint Challenge Middle East
» desať rokov partnerstva MATADOR-u so slovenským pretekárskym okruhom Slovakia Ring
» tri roky partnerstva aj so slovenským motocyklovým pretekárom Ivanom Jakešom
» druhý ročník Digital Motorsport SK štartuje aj s podporou MATADOR-u
» milión predaných kusov populárnej hry Colin McRae Dirt 2, kde sa objavuje aj logo MATADOR

MATADOR

Značka s viac ako 115-ročnou tradíciou mala po celý čas svojej existencie blízky vzťah k inováciám, pokroku a víziám. Motoristický šport je nositeľom týchto hodnôt a preto angažovanosť v tejto oblasti bola MATADOR-u vždy prirodzená. Slovenský fanúšik motoristického športu púchovskú značku dlho vnímal ako „čiernu“ oporu podvozkov súťažných špeciálov i vozidiel bežnej produkcie. Dnes však skupina MATADOR zamestnáva viac ako 2500 ľudí, pričom sa venuje vývoju, inováciám a riešeniam najmä v oblasti priemyselnej automatizácie a inžinieringu, nielen v oblasti AUTOMOTIVE.

V rámci motoristického športu verejnosť značku registruje najmä v súvislosti s najúspešnejším okruhovým pretekárov v histórii Slovenska, Štofim Rosinom, no MATADOR je oporou motoršportu v oveľa širšom kontexte. Podporoval napríklad majstra Európy v pretekoch automobilov do vrchu, Petra Jureňu, štvornásobného šampióna slovenskej rely Stanislava Chovanca, či legendu truckracingu, Františka Vojtíška.

MATADOR

V závere marca 2021 sa teraz MATADOR, vôbec ako prvá slovenská spoločnosť, objaví aj na všetkých súťažných vozidlách série Porsche Sprint Challenge Middle East, jazdiacej sa pred pretekmi F1. Stane sa tak počas úvodného víkendu Majstrovstiev sveta, ktorý otvára novú sezónu 2021 na okruhu v Bahrajne. Možnosť prezentovať značku a Slovensko na takejto vysokej medzinárodnej úrovni je vlastne zaslúženým ovocím ostatných desaťročí, počas ktorých sa MATADOR aktívnou podporou podieľal na rozvoji motoristického športu.

MATADOR

Pripomeňme napríklad už viac, ako desaťročnú aktívnu spoluprácu so slovenským pretekárskym okruhom Slovakia Ring, ktorá trvá od prvého ročníka 2010. Posledné tri roky MATADOR podporuje tiež štarty úspešného slovenského motocyklového pretekára Ivana Jakeša, ktorého verejnosť pozná najme z jeho účinkovania na slávnej dakarskej rely. Len vlani otvorený slovenský šampionát v digitálnom motoršporte je zasa najčerstvejšou akvizíciou, ktorú v roku 2021 bude podporovať značka MATADOR. Najnovšia športová disciplína v portfóliu Slovenskej asociácie motoristického športu v čase protipademických opatrení zaznamenáva nebývalý rozmach a najlepší simraceri sa na virtuálnych tratiach javia ako rovnocenní súperi aj skutočným pretekárom. Digitálny motoršport sa tak stáva skvelým tréningovým priestorom a perspektívou budúcnosti. V digitálnom svete sa však logo MATADOR-u neobjavuje prvýkrát. Veľkou cťou pre značku MATADOR je aj jeho zobrazenie v mimoriadne úspešnej verzii hry Colin McRae Dirt 2, ktorej sa na celom svete predalo už viac, ako milión kusov.

MATADOR

Pri zmienke o podpore motoristického športu značkou MATADOR je rozhodne samostatnou kapitolou Štefan Rosina. 33-ročný Slovák, ktorému nikto nepovie inak, ako Štofi, je v doterajšej takmer tridsaťročnej histórii slovenského motoristického športu jedným z našich najúspešnejších pretekárov vôbec. Dosiaľ ako jediný Slovák dokázal zvíťaziť v silných medzinárodných sériách GT1 World Championship, International GT Open, či Porsche Supercup. Štofi sa však netají tým, že svoju aktívnu činnosť dnes považuje už viacmenej za skončenú. Vraví, že vlastne je už len vývojový pilot a štartuje príležitostne, pričom spája činnosti skupiny MATADOR s prémiovými výrobcami automobilov. „Naša spoločnosť podporuje motoristický šport už viac ako tridsať rokov,“ potvrdzuje aj marketingový šéf skupiny MATADOR, Martin Adamka. „Máme však naďalej v pláne podporovať motoristický šport, ktorý je úzko spätý s inováciami a vývojom, čo je dnes hlavnou činnosťou skupiny Matador.

Zdroj: Ľuboš Kašický / free foto: MATADOR, FIA GT

Pridaj komentár