ARC Bratislava

ARC Bratislava začína sezónu FIA WEC na Sebringu

Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov automobilov FIA WEC 2022 sa začínajú už tento piatok prvými pretekmi 1000 míľ Sebring a slovenský tím ARC Bratislava bude pri tom.

ARC Bratislava

Stajňa pretekára Mira Konôpku je už viac ako týždeň na legendárnom americkom okruhu, ktorý privíta svetovú špičku v rámci 1. kola Season 10, teda jubilejnej desiatej sezóny svetového šampionátu, tak ako ho poznáme v súčasnosti.

Žltý prototyp Oreca 07 s motorom Gibson a číslom 44 bude aj v tejto sezóne reprezentovať Slovensko v triede LMP2 v hodnotení Pro/Am posádok. Spolu s Mirom Konôpkom v Sebringu odštartuje aj talentovaný Holanďan Tijmen var der Helm a skúsený Švajčiar Mathias Beche.

ARC Bratislava

Minulý víkend sa na Sebringu jazdil Prológ, teda dva plnohodnotné testovacie dni. Hoci v sobotu boli jazdy prerušované búrkami s výdatným dažďom, slovenský tím na Floride najazdil stovky testovacích kilometrov. Tento víkend už absolvuje ostré preteky v rámci poriadne nabitého víkendu. Okrem piatkových FIA WEC pretekov na 1000 míľ sa na Sebringu pôjde v sobotu aj 12-hodinovka počítajúca sa do šampionátu IMSA. Dnes ešte čaká na slovenskú ekipu kvalifikácia, preteky na 1000 míľ majú štart o 12:00 miestneho času, teda o 17:00 SEČ. Priamy prenos môžu diváci na Slovensku sledovať na športovom programe Eurosport.

ARC Bratislava

Miro Konôpka vstupuje do svojej druhej kompletnej sezóny FIA WEC, ktorej vrcholom bude opäť júnová perla svetového motoršportu 24h Le Mans. „Byť súčasťou majstrovstiev sveta je vrchol celej mojej dlhej kariéry,“ povedal Miro Konôpka v paddocku v Sebringu. „Keď sa pozriem na štartovú listinu a vidím, aké továrenské tímy a aké pretekárske esá sú s nami na štartovom rošte, tak som hrdý na to, že tam svieti aj slovenská vlajočka. Motoristický šport u nás už dlh zvádza boj o prežitie a ja verím, že aj takto ho pomôžeme u nás spropagovať, hoci to nemáme ľahké v konkurencii iných športov. No sme radi, že tu môžeme byť a priniesť tak mnohým slovenským priaznivcom motorizmu zážitok zo sledovania vrcholného podujatia a ešte s možnosťou držať palce slovenskému tímu.“

Zdroj: TS ARC Bratislava / Foto: PMImages

Pridaj komentár