Horňák Motorsport

Horňák Motorsport vstupuje do Octavia Cupu

Skúsený slovenský automobilový pretekár Miro Horňák ohlásil vstup do prestížneho okruhového seriálu Škoda Octavia Cup. So svojim tímom bude pripravovať jednu pohárovú Octaviu pre českého pilota, s ktorým spolupracuje už dva roky v pretekoch Slovenského okruhového pohára. Rozhodnutiu presedlať do cupovej Octavie tretej generácie predchádzal dôkladný výber a zhodnotenie podmienok pre športový rast pilota vo vyrovnanom štartovom poli.

Horňák Motorsport

Výber padol na novootvorený Škoda Octavia Cup, ktorý už má za sebou kompletný ročník 2016. Veľmi dobrá úroveň, široké štartovné pole vyrovnaných vozidiel, kvalitný servis a pravidelné mediálne výstupy z jednotlivých pretekov zabezpečujú jeho atraktivitu i do sezóny 2017. Podľa Mira Horňáka je najvyššou zárukou kvality meno Josefa Křenka, športového manažéra a race inžiniera v jednej osobe, ktorý je pre sezónu 2017 zástupcom promotéra Škoda Octavia Cupu — spoločnosti BENET Automotiv, a.s.

„Už teraz sa nevieme dočkať novej spolupráce a prevzatia nového vozidla. Môj tím Horňák motorsport s naším zázemím v Skalici je pripravený okamžite sa venovať technickej príprave Octavie Cup a po zlepšení počasia aj na prvé testy,“ povedal o novej výzve Miro Horňák, ktorý má za sebou bohaté skúsenosti s vozidlami rôznych kategórií, od formúl až po silné GT.

Horňák Motorsport

Nový ročník Škoda Octavia Cup 2017 sa začne na konci marca na maďarskom Hungaroringu. Na Slovensku ho uvidíme v rámci programu Veľkej ceny SR na Slovakia Ringu na konci augusta.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár