MELICO RACING

MELICO RACING – Úspešný príbeh pokračuje

Topoľčianska posádka Jaroslav a Erik Melichárkovci sa po štyroch rokoch hosťovania v cudzích farbách vracia pod krídla materskej značky MELICO RACING.

MELICO RACING

Na prahu novej sezóny Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží prichádza ďalšia dobrá správa. Topoľčiansky tím, za ktorým stoja bratia Melichárkovci, sa po štyroch rokoch znova vracia na scénu. Jaro Melichárek štartoval ostatné dva roky spolu Martinom Turečkom v inom tíme, pričom vlani táto posádka vybojovala titul vicemajstrov Slovenska. Chuť Jarovi teda evidentne nechýba a po dvoch rokoch prestávky sa k nemu do kokpitu vracia aj brat Erik. Cieľ je jasný. Nadviazať na predošlé spoločné úspechy, ktorých vrcholom bol titul absolútnych majstrov Slovenska v sezóne 2015.

MELICO RACING

„Áno, je to tak. Rozhodli sme sa, že po niekoľkých rokoch hosťovania vyštartujeme do sezóny pod našimi farbami, na našej Fieste WRC,“ vysvetľuje Jaro Melichárek, Vozidlu Ford Fiesta RS WRC totiž skončila homologizácia a môže už štartovať v triede 11 ako WRC/SK, čo znamená, že smie zbierať body aj do absolútneho poradia. „Plánujeme absolvovať celú sezónu a samozrejme zabojovať o tie najvyššie priečky,“ priznáva úradujúci vicemajster Slovenska a ex-šampión Jaroslav Melichárek.

Pred sezónou topoľčianska posádka absolvovala testovanie na pretekoch v Kopřivnici, kde dolaďovali prípravu na marcový štart MSR. „Myslím si, že sme v príprave urobili všetko, čo sme mali. Sezónu začíname znova na Slovakia Ringu, kde som vlani v obidvoch súťažných dňoch vyjazdil druhé miesto. Za daných okolností, aké máme pre organizovanie rely na Slovensku, je alternatíva jazdenia automobilovej súťaže na autodrome prijateľnou eventualitou a dobrým tréningom na úvod. Samozrejme, že to nie je plnohodnotná rely, ale aj tu sa dá veľa získať, alebo stratiť,“ konštatuje pilot tímu MELICO RACING.

MELICO RACING

Topoľčianska posádka odchádza na Slovakia Ring v piatok, aby vedľa technického a administratívneho preberania stihla aj obhliadky tratí. Samotná súťaž potom štartuje v sobotu (19. marca) ráno pred ôsmou hodinou. Usporiadatelia trať znova vyfarbili paletou farbičiek, keď počas prvého súťažného dňa sú na programe úseky označené modrou, zelenou a žltou farbou. Spolu budú merať cez 63 kilometrov ku ktorým treba pripočítať spojovaciu dĺžku deväť kilometrov. V nedeľu, počas druhého samostatne bodovaného súťažného dňa, budú v kurze farby rúžová, fialová a oranžová. Tie vyznačia ďalšie tri úseky, ktorých celková dĺžka je približne 57 kilometrov. Dokopy teda na Ringu majú pre posádky pripravených jedenásť rýchlostných skúšok na šiestich meraných úsekoch, čo predstavuje 120 ostrých kilometrov. Víťazov spoznáme v nedeľu (20. marca) popoludní. Veľmi dôležitou informáciou je, že súťaž sa môže konať už za prítomnosti divákov a fanúšikov tímov.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: Martin Paľov / motorsportmedia.sk

Pridaj komentár