Ferrari Challenge

Skvelý víkend, ale aj smola pre Výbohovcov v talianskom Misane

Posledná dvojica pretekov, ale aj svetové finále seriálu Ferrari Challenge Europe 2020 sa konala na talianskom okruhu v Misane. Trojdňový maratón pretekov si užili aj otec a syn Výbohoví.

Ferrari Challenge

Z dôvodu celosvetovej pandémie COVID sa záverečné kolo seriálu, ale aj svetové finále seriálu Ferrari Challenge Europe 2020 konalo až počas prvého marcové víkendu v roku 2021. Obaja Výbohovci podali perfektné výkony, ale obaja zažili v rámci pretekov aj poriadnu smolu.

V prípade Mira Výboha, bojujúceho o body v rámci kategórie Coppa Shell AM prišla spomínaná smola už v piatok (5.3.2021) pri prvých pretekoch, keď ho zo súbojov vyradila prasknutá pneumatika. Zastávka v boxoch a následná výmena pneumatiky ho posunula na koniec štartového pola, nakoniec však po výbornom výkone vybojoval konečné siedme miesto.

Ferrari Challenge

V druhých pretekoch, ktoré sa konali v sobotu prišla ďalšia smola, keď po štarte zaujal druhé miesto v kategórii Coppa Shell AM. Po hromadnej kolízii niekoľkých vozidiel ostal doslova zaseknutý za nimi, našťastie bez ujmy na zdraví jeho vozidla. Takto ubehli dlhé sekundy po ktorých nastala naháňačka za súpermi, pričom nakoniec to Miro dotiahol až na piate miesto záverečného hodnotenia.

V nedeľnom finále zase vyrobil v priebehu pretekov hodiny, opäť prišiel prepad o niekoľko priečok a nakoniec aj vďaka nádhernej stíhacej jazde sa v poslednom kole posunul na krásne tretie miesto.

Matúš Výboh, jazdiaci v kategórii Trofeo Pirelli AM, boli piatkové ako aj sobotné preteky rovnako vydarené, pričom v oboch prípadoch predvádzal nádherné výkony, čoho výsledkom boli dve druhé miesta.

Ferrari Challenge

Smola však prišla v nedeľu pri finále Ferrari Challenge Europe, kde už približne po štyroch minútach pretekov ho z ďalších bojov vyradila kolízia, keď ho najskôr jeden zo súperov otočil a následne druhý ho „nabral“ priamo na zadné ľavé koleso jeho Ferrari. Matúšovi, ktorý v tom momente jazdil v TOP 3 neostalo nič iné, iba s poškodeným vozidlom zamieriť do boxov a odstúpiť.

Pri pohľade na sezónu 2020, ktorú uzavreli práve preteky v Misane treba povedať, že dvojica slovenských jazdcov si v silnej konkurencii vôbec neviedla zle. Matúš Výboh vybojoval druhé miesto záverečného poradia Trofeo Pirelli AM so 163 bodmi na svojom konte. Miro Výboh dojazdil sezónu v kategórii Coppa Shell AM na šiestej priečke so ziskom 67 bodov.

Náročná, ale zároveň aj nádherná sezóna Ferrari Challenge Europe 2020 je za nami. Nová odštartuje už počas druhého aprílového víkendu pretekmi na okruhu v Monze.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Scuderia Praha Racing

Pridaj komentár