F1 Clienti a XX Programmes

F1 Clienti a XX Programmes v Mugelle

Tento víkend sa koná ďalšie kolo Ferrari Challenge v Mugelle, čo je domáci okruh pre Ferrari, keďže je jeho vlastníkom. Predskokanom tejto udalosti boli jazdy Ferrari F1 Clienti a programu XX Programmes.

F1 Clienti a XX Programmes

Na trati v Mugelle sa objavil jeden FXX, auto s ktorým tento program začal, štyri 599XX, jedenásť 599XX Evo a osemnásť FXX K, čo je najnovší prírastok do tohoto programu. Auto s výkonom 1050 koní s V12 motorom o objemom 6 litrov ponúka hybridný pohod odvodený z prostredia Formuly 1. Celý program je postavený ako testovací pre potreby Ferrari a vodiči sú pri prispení mechanikov a inžinierov „vývojári“ značky.

F1 Clienti a XX Programmes

F1 Clienti si do Mugella priviezlo monoposty F2001, F2002 a F2003-GA. Dokopy trinásť monopostov bolo vidieť a hlavne počuť na malebnom okruhu v Toskánsku. Nejeden divák si určite spomenul na úspechy Michaela Schumechera, či Rubensa Barrichella, ktorí práve v týchto monopostoch súťažili. V Mugelle si do monopostu zasadli a prominentným zákazníkom radili piloti Olivier Beretta a u nás známejší Marc Gené.

F1 Clienti a XX Programmes

Ďalšie podujatie F1 Clienti a XX Programmes je na programe o necelý mesiac na okruhu vo Vallelunge neďaleko Ríma.

Zdroj: Ferrari S.p.A

Pridaj komentár